iltasyazilim
FD Üye
Açma Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta birinin sarısı dışı için
*2 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket yaş maya
*Aldığı kadar un(9 bardağa yakın)
Açma Tarifi Yapılışı
1
*Ilık süt içerisine maya ve şekeri ekleyip 5 dk aktifleşmesini bekleyelim
*Üzerine sıvı yağ yumurta tuzu da ekleyip karıştıralım ve unu da ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım
*40 dk bekletelim mümkün olduğunca sıcak yerde ?
*İyice kabaran hamurumuzdan minik bir mandalina büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak açalım ve rulo yapalım iki ucundan ters yönde bükerek yuvarlak bağlayalım ve 20 dk dinlenmeye bırakalım
**Tepsi mayası olan açmalarımıza yumurta sürüp çörek otu ve susam ekleyerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim
*Afiyet olsun ????
Not: Çikolata vs dileğinize göre iç malzeme kullanabilirsiniz
*3 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 adet yumurta birinin sarısı dışı için
*2 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket yaş maya
*Aldığı kadar un(9 bardağa yakın)
Açma Tarifi Yapılışı
1
*Ilık süt içerisine maya ve şekeri ekleyip 5 dk aktifleşmesini bekleyelim
*Üzerine sıvı yağ yumurta tuzu da ekleyip karıştıralım ve unu da ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım
*40 dk bekletelim mümkün olduğunca sıcak yerde ?
*İyice kabaran hamurumuzdan minik bir mandalina büyüklüğünde bezeler alarak yuvarlak açalım ve rulo yapalım iki ucundan ters yönde bükerek yuvarlak bağlayalım ve 20 dk dinlenmeye bırakalım
**Tepsi mayası olan açmalarımıza yumurta sürüp çörek otu ve susam ekleyerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim
*Afiyet olsun ????
Not: Çikolata vs dileğinize göre iç malzeme kullanabilirsiniz