Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Açma Tarifi

Açma Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Açma Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı ılık süt
*1 paket instant maya
*1 su bardağı sıvı yağ
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*2 yumurta (akı içine, sarısı üzerine sürülecek)
*Aldığı kadar un
*iç harç için isteğe bağlı ben beyaz peynir ve maydanoz kullandım

Açma Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Öncelikle herkese kolay gelsin sırada açma tarifimi vereceğim İnşallah beğenirsiniz sürekli yapıyorum Tereddütsüz evinizde yapabilirsiniz Öncelikle ılık sütümüzü bir kaba koyup kuru mayayı içine ekleyip mayanın dağılmasını sağlıyoruz Ardından sırasıyla sıvı yağ, yumurtanın akı, toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz Üzerine aldığı kadar yavaş yavaş un ekliyoruz Hamur daha cıvıkken kaşıkla karıştırıyorum Hamur koyulaşmaya başlayınca elimle yoğuruyorum Hamur kulak memesi kıvamında olunca 1 saat kadar dinlendiriyoruz Ardından ufak toplar halinde hamurdan alıp elimize biraz katıyağ alıp onun sayesinde hamuru biraz açıyorum Yuvarlak şekil veriyoruz yani İçine iç harcını koyup rulo yapıp, hamurun bir ucuyla diğer ucunu tutup hamuru çeviriyoruz ve birleştiriyoruz Ben açma şekli verdim İstediğiniz şekli verebilirsiniz Üzerine yumurta sarısı döküp çörek otu serptikten sonra pişirmeden önce 15 dakika kadar fırında bekletiyoruz Ardından pişiriyoruz Hepinize afiyet olsun

858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt