iltasyazilim
FD Üye
Açma Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*200 gram tereyağı
*1 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*12 (yarım) tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
*1 adet yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı susam
*1 yemek kaşığı çörekotu
Açma Tarifi Yapılışı
1
*Şeker maya ve ılık suyu bir kapta karıştırın
*Başka bir kapta un tuz tereyağ ve hazırladığımız mayalı karışımı döküp iyice yoğurun
*30 dk mayanlandırın
*Kabaran hamuru 12 eşit parçaya böldükten sonra hamur bezelerini mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayın
*Hamurların ortasına tereyağ koyarak şekil verin yağılı kağıt serilmiş bir fırın tepsisi ne dizin
*Üzerine bir temiz bez örterek 10 dk dinlendirin
*10 dk sonra üzerine yumurta sarısı susam çörek otu sürüp 180 derece fırında 30 dk pişirin
*Afiyet olsun
*4 su bardağı un
*200 gram tereyağı
*1 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*12 (yarım) tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
*1 adet yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı susam
*1 yemek kaşığı çörekotu
Açma Tarifi Yapılışı
1
*Şeker maya ve ılık suyu bir kapta karıştırın
*Başka bir kapta un tuz tereyağ ve hazırladığımız mayalı karışımı döküp iyice yoğurun
*30 dk mayanlandırın
*Kabaran hamuru 12 eşit parçaya böldükten sonra hamur bezelerini mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayın
*Hamurların ortasına tereyağ koyarak şekil verin yağılı kağıt serilmiş bir fırın tepsisi ne dizin
*Üzerine bir temiz bez örterek 10 dk dinlendirin
*10 dk sonra üzerine yumurta sarısı susam çörek otu sürüp 180 derece fırında 30 dk pişirin
*Afiyet olsun