iltasyazilim
FD Üye
Açma Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (1 tane sarı üzerine)
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı silme tuz
*1 paket toz maya
*6 su bardağı un
*100 gr tereyağ
Açma Tarifi Yapılışı
Enfes bir açma tarifi aynı pastanelerde satılan açmalar tas çıkartır Tadı, tuzu ,tam kıvamında şimdi hazırlanışını da anlatayım, ılık su, süt karışımın içerisine bir paket kabartma tozunu koyun, (dikkat edin su süt karışımı çok sıcak olursa mayanız yanar hamurunuz kabarmaz)mayanın üzerine şekerini koyun ,bir 5 dk dinlensin maya aktif hale gelince sıvı yağı,yumurtayı koyup tekrar yoğurun, en son unu ve tuzunu koyun ele yapışmayacak bir kıvamda olacak, hamurunuz daha sonra bir saat mayalandırın, ne kadar çok mayalanırsa o kadar iyi olur açmanız Mayalanan hamuru bezelere ayırın yaklaşık 20 tane açma yapacak bezeleri elinizle küçük bir kase büyüklüğünde açıp içerisine yumuşak tereyağdan sürüp yuvarlayın, istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz ,ben klasik şekil vermeyi tercih ettim daha sonra yağladığınız tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp üzerine susam ekip ,200 derecede kızarana kadar pişirin Yapan bütün herkese afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (1 tane sarı üzerine)
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı silme tuz
*1 paket toz maya
*6 su bardağı un
*100 gr tereyağ
Açma Tarifi Yapılışı
Enfes bir açma tarifi aynı pastanelerde satılan açmalar tas çıkartır Tadı, tuzu ,tam kıvamında şimdi hazırlanışını da anlatayım, ılık su, süt karışımın içerisine bir paket kabartma tozunu koyun, (dikkat edin su süt karışımı çok sıcak olursa mayanız yanar hamurunuz kabarmaz)mayanın üzerine şekerini koyun ,bir 5 dk dinlensin maya aktif hale gelince sıvı yağı,yumurtayı koyup tekrar yoğurun, en son unu ve tuzunu koyun ele yapışmayacak bir kıvamda olacak, hamurunuz daha sonra bir saat mayalandırın, ne kadar çok mayalanırsa o kadar iyi olur açmanız Mayalanan hamuru bezelere ayırın yaklaşık 20 tane açma yapacak bezeleri elinizle küçük bir kase büyüklüğünde açıp içerisine yumuşak tereyağdan sürüp yuvarlayın, istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz ,ben klasik şekil vermeyi tercih ettim daha sonra yağladığınız tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp üzerine susam ekip ,200 derecede kızarana kadar pişirin Yapan bütün herkese afiyet olsun