Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Açma (Tel Tel)

Açma (Tel Tel)
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Açma (Tel Tel) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık süt (200 ml)
*1 çay bardağı ılık su (100 ml)
*1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
*1 yemek kaşığı dolu toz şeker
*1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
*1 yemek kaşığı dolusu kuru maya veya 1 parça yaş maya
*1 yumurta (akı hamurun içine sarısı üzerine)
*4, 5 – 5 su bardağı un
*50 gr tereyağ(açma işlemi için)

Açma (Tel Tel) Tarifi Yapılışı Un hariç tüm malzemeleri derin bi kaba alıp iyice karıştıralım(tereyağını hamurun içine eklemiyoruz açarken kullanacağız) Azar azar un ekleyip güzelce yoğurarak yumuşak bi hamur elde edelim Üzerini temiz bir poşetle kaplayıp en az 5060 dakika mayalanmaya bırakalım Mayalandıktan sonra bezelere ayırıp her bi beze üzerine bi parça tereyağ bırakalım Elimizle güzelce açalım ve rulo yaparak sağdan soldan kıvırarak açma şeklini veriyoruz Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim Üzerini yine temiz bir poşetle örterek 30 dakika tepsi mayasını bekleyelim Daha sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim Ben üzerine hafif haşhaş serpiştirdim 200°C önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun ?
 
858,496Konular
982,224Mesajlar
30,138Kullanıcılar
mcraneSon üye
Üst Alt