iltasyazilim
FD Üye
Açma Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 paket instant maya
*2 yumurta(akı içine sarısı üstüne)
*Tereyağ
*Alabildiği kadar un
Açma Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm??
Tel tel bir açma tarifim var günlere, çocuklara veya buzluğa koymak için çok güzel bir tarif gelelim tarife?
1
*Öncelikle 2 bardak sütümüzü biraz ısıtıyoruz ılık olacak şekilde büyük bir yoğurma kabına koyuyoruz
*Şekerimizi katıyoruz eğer yaş maya kullanacaksanız onuda koyup erimesini bekleyin
*Ben instant maya kullandım kuru mayalar una katılarak tarife eklenir
*Süt, şeker, yumurta akı, tuz ve sıvı yağımızı karıştırdığımız kabımıza bir miktar unun içine koyduğumuz mayamızı da ekliyoruz
*Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Üzerini kapatıp bir saat mayalandırıyoruz
*Bu esnada tereyağınızı oda ısısına alabilirsiniz
*Hamurumuz mayalandıktan sonra avuç içi kadar bezeler yapıyoruz benim 18 adet çıktı
*Üzerine bir çay kaşığı kadar tereyağ koyup döndürüp açma şeklini veriyoruz
*Tepsiye dizip 1 yemek kaşığı süt eklediğimiz (daha parlak olmasını sağlar) yumurtayı üzerine sürüyoruz
*Susam da döktükten sonra 180 derece de önceden ısıtılmış fırınımıza koyup pembeleşene kadar pişiriyoruz
AFİYET OLSUN
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 paket instant maya
*2 yumurta(akı içine sarısı üstüne)
*Tereyağ
*Alabildiği kadar un
Açma Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm??
Tel tel bir açma tarifim var günlere, çocuklara veya buzluğa koymak için çok güzel bir tarif gelelim tarife?
1
*Öncelikle 2 bardak sütümüzü biraz ısıtıyoruz ılık olacak şekilde büyük bir yoğurma kabına koyuyoruz
*Şekerimizi katıyoruz eğer yaş maya kullanacaksanız onuda koyup erimesini bekleyin
*Ben instant maya kullandım kuru mayalar una katılarak tarife eklenir
*Süt, şeker, yumurta akı, tuz ve sıvı yağımızı karıştırdığımız kabımıza bir miktar unun içine koyduğumuz mayamızı da ekliyoruz
*Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Üzerini kapatıp bir saat mayalandırıyoruz
*Bu esnada tereyağınızı oda ısısına alabilirsiniz
*Hamurumuz mayalandıktan sonra avuç içi kadar bezeler yapıyoruz benim 18 adet çıktı
*Üzerine bir çay kaşığı kadar tereyağ koyup döndürüp açma şeklini veriyoruz
*Tepsiye dizip 1 yemek kaşığı süt eklediğimiz (daha parlak olmasını sağlar) yumurtayı üzerine sürüyoruz
*Susam da döktükten sonra 180 derece de önceden ısıtılmış fırınımıza koyup pembeleşene kadar pişiriyoruz
AFİYET OLSUN