iltasyazilim
FD Üye
Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*12 (yarım) su bardağı toz şeker
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*100 gram tereyağı veya margarin
*Alabildiğince un
Üzeri için
*1 yumurtanın sarısı
*Çörek otu
Açma Tarifi Yapılışı
Süt ve suyu ılık hale getirip karıştırma kabına koyup içine mayayı şekeri ve tuzu koyup 10 dakika dinlendirelim
Ardından sıvı yağı koyup iyice karıştıralım
Yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edip hamuru 45 dakika mayalanmaya bırakalım
45 dakika dolunca hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayıp üzerine oda sıcaklığında erittiğimiz margarini çay kaşığıyla koyalım( resimdeki gibi)
10 dakika bezeleri dinlendirip elimizle iyice açıp rulo haline getirelim sonra iki ruloyu birleştirip burgu yapıp şekil verelim Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süsleyip 180 derece fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıkaralım Soğuyunca afiyetle yiyelim
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*12 (yarım) su bardağı toz şeker
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*100 gram tereyağı veya margarin
*Alabildiğince un
Üzeri için
*1 yumurtanın sarısı
*Çörek otu
Açma Tarifi Yapılışı
Süt ve suyu ılık hale getirip karıştırma kabına koyup içine mayayı şekeri ve tuzu koyup 10 dakika dinlendirelim
Ardından sıvı yağı koyup iyice karıştıralım
Yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edip hamuru 45 dakika mayalanmaya bırakalım
45 dakika dolunca hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayıp üzerine oda sıcaklığında erittiğimiz margarini çay kaşığıyla koyalım( resimdeki gibi)
10 dakika bezeleri dinlendirip elimizle iyice açıp rulo haline getirelim sonra iki ruloyu birleştirip burgu yapıp şekil verelim Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otuyla süsleyip 180 derece fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıkaralım Soğuyunca afiyetle yiyelim