iltasyazilim
FD Üye
Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*Yarım çay bardağı şeker
*2 yumurta (Sarısı üzeri için)
*Aldığı kadar un
*uz
Açma Tarifi Yapılışı Maya, şeker, su ve süt karıştırma kabına alınır Maya eriyene kadar karıştırılır Daha sonra yumurtanın aklarını tuz sıvı yağ eklenir karıştırılır Daha sonra un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir Hamurun Üzerini örterek bir saat dinlendirilir Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak açma şekli (resimdeki gibi)verilir Tepsi mayası için üzerini örterek 20 dakika bekletilir Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu veya susam serperek 200 derece fırında pişirilir Pişen açmalarının üzerine birazcık su serpilerek üzerine bir sofra örtülür ve yarım saat dinlendirilir
Not: ben yarım ölçü yaptım 9 adet çıktı
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı ılık süt
*1 paket yaş maya
*Yarım çay bardağı şeker
*2 yumurta (Sarısı üzeri için)
*Aldığı kadar un
*uz
Açma Tarifi Yapılışı Maya, şeker, su ve süt karıştırma kabına alınır Maya eriyene kadar karıştırılır Daha sonra yumurtanın aklarını tuz sıvı yağ eklenir karıştırılır Daha sonra un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir Hamurun Üzerini örterek bir saat dinlendirilir Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak açma şekli (resimdeki gibi)verilir Tepsi mayası için üzerini örterek 20 dakika bekletilir Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu veya susam serperek 200 derece fırında pişirilir Pişen açmalarının üzerine birazcık su serpilerek üzerine bir sofra örtülür ve yarım saat dinlendirilir
Not: ben yarım ölçü yaptım 9 adet çıktı