iltasyazilim
FD Üye
Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*3 su bardağı ilik süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*1 paket sıvı krema
*15 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*Alabildiği kadar un
Açmak için ;
*Tereyağ
Açma Tarifi Yapılışı Yumuşak bir hamur yapılır ve mayasının gelmesi için bekletilir Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde beze yapın ( ben 42 tane yaptım ) Merdaneyle uzunlamasına biraz açın Biraz tereyağ sürüp rulo yapın Diğer bezeyi de açın Biraz tereyağı sürün Rulo yapın İki hamuru birbirine dolayın Açma seklini verin Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsi fırınına yerleştirin Tepsi de 30 dakika dinlendirin Yumurtanın sarısını sürün ve isteğe göre çörek otu veya susam serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin Afiyet olsun
*1 yumurta
*3 su bardağı ilik süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket instant maya
*1 paket sıvı krema
*15 tatlı kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı şeker
*Alabildiği kadar un
Açmak için ;
*Tereyağ
Açma Tarifi Yapılışı Yumuşak bir hamur yapılır ve mayasının gelmesi için bekletilir Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde beze yapın ( ben 42 tane yaptım ) Merdaneyle uzunlamasına biraz açın Biraz tereyağ sürüp rulo yapın Diğer bezeyi de açın Biraz tereyağı sürün Rulo yapın İki hamuru birbirine dolayın Açma seklini verin Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsi fırınına yerleştirin Tepsi de 30 dakika dinlendirin Yumurtanın sarısını sürün ve isteğe göre çörek otu veya susam serpin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin Afiyet olsun