iltasyazilim
FD Üye
Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1, 5 yemek kaşığı maya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta
*Aldığı kadar un
Açma Tarifi Yapılışı Pikniklerimizin vazgeçilmez tarifi olan açmalarımız
Şeker, ılık olan su ve süt karıştırılarak mayalanmaya bırakılır 5 DK bekledikten sonra kabaran harca sırasıyla tuz, yağ, yumurtaların beyazı (sarılarını üzeri için ayrılır) ve yavaş yavaş un eklenir Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir Hamur tekrar 30 dk sıcak ortamda üzeri örtülerek mayalandırılır Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp resimdeki gibi şekil verilir Şekillendirilen hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilerek 10 dk civarı da tepside bekletilir Ayrılan yumurtaları sarıları açmalarına üzerine sürülür Susam ve çörek otuyla süslenen açmalarımız önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Fırından alınıp soğuyan açmalarımız servis edilir
Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1, 5 yemek kaşığı maya
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurta
*Aldığı kadar un
Açma Tarifi Yapılışı Pikniklerimizin vazgeçilmez tarifi olan açmalarımız
Şeker, ılık olan su ve süt karıştırılarak mayalanmaya bırakılır 5 DK bekledikten sonra kabaran harca sırasıyla tuz, yağ, yumurtaların beyazı (sarılarını üzeri için ayrılır) ve yavaş yavaş un eklenir Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir Hamur tekrar 30 dk sıcak ortamda üzeri örtülerek mayalandırılır Kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp resimdeki gibi şekil verilir Şekillendirilen hamurlar yağlanmış fırın tepsisine dizilerek 10 dk civarı da tepside bekletilir Ayrılan yumurtaları sarıları açmalarına üzerine sürülür Susam ve çörek otuyla süslenen açmalarımız önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Fırından alınıp soğuyan açmalarımız servis edilir
Afiyet olsun