iltasyazilim
FD Üye
Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı süt oda sıcaklığında
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket kuru instant maya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı su
*5 su bardağı un (hamura göre çoğaltılabilir )
*1 yumurta akı
İçine;
*Oda sıcaklığında tereyağı
Üstüne;
*1 yumurta sarısı
Açma Tarifi Yapılışı Süt ve instant maya karıştırılır ve 2 dk beklenir sonrasında önce sıvı malzemeler ardından katı malzemeler yavaş yavaş *katılır ve hamur kulak memesi kıvamında olana dek yoğrulur
30 dk dinlenmeye bırakılır
Ardından hamur tekrar yoğrulur ve ufak bezeler yapılır bu sayede tepside de beze halinde mayalanmış olur
Her bir bezeyi elle açarak içine bir çay kaşığı kadar oda sıcaklığında tereyağı sürülür ve rulo şeklinde yuvarlanarak şekil verilir
Üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derece ısıtılmış fırında üstü altı kızarana dek pişirilir Ben çıkarınca üstüne hafif su serpip temiz bir bezle biraz örtüyorum böylece daha yumuşak püf püf oluyor
Afiyet olsun
*1 5 su bardağı süt oda sıcaklığında
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket kuru instant maya
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı su
*5 su bardağı un (hamura göre çoğaltılabilir )
*1 yumurta akı
İçine;
*Oda sıcaklığında tereyağı
Üstüne;
*1 yumurta sarısı
Açma Tarifi Yapılışı Süt ve instant maya karıştırılır ve 2 dk beklenir sonrasında önce sıvı malzemeler ardından katı malzemeler yavaş yavaş *katılır ve hamur kulak memesi kıvamında olana dek yoğrulur
30 dk dinlenmeye bırakılır
Ardından hamur tekrar yoğrulur ve ufak bezeler yapılır bu sayede tepside de beze halinde mayalanmış olur
Her bir bezeyi elle açarak içine bir çay kaşığı kadar oda sıcaklığında tereyağı sürülür ve rulo şeklinde yuvarlanarak şekil verilir
Üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derece ısıtılmış fırında üstü altı kızarana dek pişirilir Ben çıkarınca üstüne hafif su serpip temiz bir bezle biraz örtüyorum böylece daha yumuşak püf püf oluyor
Afiyet olsun