Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acuka ( Domates Soslu )

Acuka ( Domates Soslu )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Acuka ( Domates Soslu ) Tarifi İçin Malzemeler

*1 5 çay bardağı zeytinyağı
*3 diş sarımsak
*Yarım kg kırmızı biber salçası (acı kullandım)
*3 yemek kaşığı domates salçası
*2 su bardağı domates sosu
*1 su bardağı su
*1 5 su bardağı iri kırılmış ceviz
*1 çay kaşığı nane
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı isot
*1 tatlı kaşığı zahter (dağ kekiği)
*2 tatlı kaşığı tuz
*Benim kullandığım biber salçası çok acı olduğu için pulbiber ,karabiber ekstra kullanmadım eğer sizin kullanacağınız biber salçası tatlı ise damak tadınıza göre kullanın

Acuka ( Domates Soslu ) Tarifi Yapılışı Selamünaleyküm çok lezzetli güzel mi güzel bir acuka tarifi ile geldim İsterseniz bu tarifimi kızarmış ekmeğe sürün, kanepelerinize sürün, tost ekmeğinizin arasına sürün, makarna soslarında kullanın, pizza hamurunun üzerine sürün tercih sizin
Öncelikle derin bir tencere seçin sebebi salça kaynadıkca etrafa sıçrıyor olması Tenceremize sarımsağı rendeleyelim Zeytinyağını ilave edip aygazın altını yakıp orta ateşte sarımsaklar güzelce kavrulana kadar pişirelim ve aygazın altını kapatalım çünkü yağ bayağı kızdığı için salçayı ilave ettiğimizde hem cos diye duman eşliğinde bir ses çıkacaktır hemde salçayı yakmış olacağız Yağ kendi halinde bir 5 dakika kadar soğuduğunda biber salçasını, domates salçasını, domates sosunu ekleyip aygazı tekrar orta ateşte yakalım ve acukamızı karıştıralım Diğer baharatlarımızı da ekleyelim Biraz koyu kıvamı bozmak için 1 su bardağı suyun yarısını koyalım karıştıralım biraz daha kaynayınca acukanın kıvamı katı olursa diğer yarısını da ilave edin Acukamızın kıvamı çok sert olmayacak ekmeğimize rahat sürebileceğimiz bir kıvam elde etmiş olacağız tıpkı saralle gibi Biraz fokurdadıktan sonra aygazı kapatın Acuka soğuduktan sonra iri kırılmış cevizleri ilave edip karıştırdıktan sonra cam kavanozda dolapta saklayabilirsiniz (cevizler yumuşamasın diye)
NOT:
Eğer domates sosunuz yoksa tahmini 2 3 adet domatesin kabuklarını soyduktan sonra robottan çekerek sos elde etmiş olursunuz
 
858,501Konular
982,632Mesajlar
30,381Kullanıcılar
MaudierSon üye
Üst Alt