iltasyazilim
FD Üye
Acuka (Enfes Göçmen Kahvaltılığı ) Tarifi İçin Malzemeler
*25 adet orta boy patlıcan
*20 adet çarliston biber
*3035 adet orta boy kapya biber
*10 diş sarımsak
*Yaklaşık 11 kg çanakkale domatesi
*2 çorba kaşığı hazır tatlı biber salçası (kıvam vermeye yardımcı)
*Tuz,
*Cubritsa
*Kimyon
*Karabiber
*Ceviz
*2 su baradağı sıvı yağ
Acuka (Enfes Göçmen Kahvaltılığı ) Tarifi Yapılışı Patlıcan, kapya biber, çarliston biberler ocak üzerinde közleme aparatıyla közlenip ayıklanır (Fırında da közleyebilirsiniz ama suyunu biraz kaybettiği için ben tercih etmiyorum Aynı gün çok vaktinizi alacağı için bir gün önceden közleme işinizi yapıp dolapta bekleterek ertesi gün domateslerinizi kaynatıp ekleyebilirsiniz
Közlenen sebzeler temizlenip mutfak robotunda parçalanır Blender çorba gibi yapıyor tavsiye etmem doğrayıcı kullanırsanız daha güzel oluyor)
Domateslerinizi 56 parçaya bölüp kaynatın Domateslerin suyu çıkacak çıkan sudan biraz alıp sarımsakları bu suda haşlayın Domateslerle sarımsakları da robottan geçirdikten sonra bütün malzemeleri ve baharatlarını da ekleyip yaklaşık 1 saat daha kaynatın Kıvamı koyulaşmaya başladığında kaynar sudan geçirdiğiniz kavanozlara sıcak sıcak doldurup bir tepsi içine ters olacak şekilde dizin Bu şekilde hava almıyor ve daha uzun sure dayanıyor Ben kapaklarıda kaynar sudan geçiriyorum
Malzemelerde birde ceviz yazmıştım dövülmüş ceviz lezzet konusunda mutlaka eklenmeli Ancak kaynatırken eklerseniz bir sure bekledikten sonra kavanozlarınızda küçük kararmalar görebilirsiniz Bu nedenle servis etmeden önce dövülmüş*cevizlerinizi eklemenizi tavsiye ederim Bu arada tarifimden 11 kavanoz çıktı
NOT: Bu sosu kavrulmuş kıymayla karıştırıp muhteşem bir makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz Afiyet olsun
*25 adet orta boy patlıcan
*20 adet çarliston biber
*3035 adet orta boy kapya biber
*10 diş sarımsak
*Yaklaşık 11 kg çanakkale domatesi
*2 çorba kaşığı hazır tatlı biber salçası (kıvam vermeye yardımcı)
*Tuz,
*Cubritsa
*Kimyon
*Karabiber
*Ceviz
*2 su baradağı sıvı yağ
Acuka (Enfes Göçmen Kahvaltılığı ) Tarifi Yapılışı Patlıcan, kapya biber, çarliston biberler ocak üzerinde közleme aparatıyla közlenip ayıklanır (Fırında da közleyebilirsiniz ama suyunu biraz kaybettiği için ben tercih etmiyorum Aynı gün çok vaktinizi alacağı için bir gün önceden közleme işinizi yapıp dolapta bekleterek ertesi gün domateslerinizi kaynatıp ekleyebilirsiniz
Közlenen sebzeler temizlenip mutfak robotunda parçalanır Blender çorba gibi yapıyor tavsiye etmem doğrayıcı kullanırsanız daha güzel oluyor)
Domateslerinizi 56 parçaya bölüp kaynatın Domateslerin suyu çıkacak çıkan sudan biraz alıp sarımsakları bu suda haşlayın Domateslerle sarımsakları da robottan geçirdikten sonra bütün malzemeleri ve baharatlarını da ekleyip yaklaşık 1 saat daha kaynatın Kıvamı koyulaşmaya başladığında kaynar sudan geçirdiğiniz kavanozlara sıcak sıcak doldurup bir tepsi içine ters olacak şekilde dizin Bu şekilde hava almıyor ve daha uzun sure dayanıyor Ben kapaklarıda kaynar sudan geçiriyorum
Malzemelerde birde ceviz yazmıştım dövülmüş ceviz lezzet konusunda mutlaka eklenmeli Ancak kaynatırken eklerseniz bir sure bekledikten sonra kavanozlarınızda küçük kararmalar görebilirsiniz Bu nedenle servis etmeden önce dövülmüş*cevizlerinizi eklemenizi tavsiye ederim Bu arada tarifimden 11 kavanoz çıktı
NOT: Bu sosu kavrulmuş kıymayla karıştırıp muhteşem bir makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz Afiyet olsun