Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Acur Dolması

Acur Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 4 kalın salatalık veya acur, 2 parça gravyer peyniri, 23 yaprak fesleğen, 4 ançuez filetosu, 200 gr tulum peyniri, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon suyu, yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapılışı: Salatalıkların veya acurların kabuğu soyulduktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölünür Sonra çekıfdekli kısımlan oyularak kayık biçimine sokulur Tuzlanıp, bir tabağa ters olarak yerleştirilir ve buzdolabına konur Ançuez filetoları güzelce yıkanmış fesleğen yapraklanyla birlikte iyice kıyılır Tulum peyniriyle gravyer peyniri birlikte ezilerek karıştırılır Sonra bu peynirlerin içine kıyılmış ançuez karışımı katılır İyice karıştırdıktan sonra acur veya hıyarlar doldurulur Küçük bir kâsede tuz, biber, limon suyu ve zeytinyağı iyice karıştırılır, acurlarm içine dökülür Böylece servis yapılır


 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt