Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acur turşusu evde nasıl yapılır? Acur turşusu yapmanın püf noktaları

Acur turşusu evde nasıl yapılır? Acur turşusu yapmanın püf noktaları
0
101

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
acur_tursusu_evde_nasil_yapilir_acur_tursusu_yapmanin_puf_noktalari_1567849332_1397.png

Kuru fasulye pilavın yanınında vazgeçilmez olacak hem yapımı çok pratik hem de sağlık açısından faydalı olan acur turşusunu evde yapmaya ne dersiniz? Bir kez tadına bakanların çok beğendiği ve ilk tadımda salatalığa benzeyen acur turşusunu hazırlamak için geç kalmayın. Şimdilerde tam mevsimi olan acur turşusunun yapımı bugünkü yazımızda.

Acur, kabuğu yeşil renkte olan boyu neredeyse 1 metreye kadar uzanabilen bir tür salatalık çeşididir. Ülkemizde çoğunlukla turşu olarak tüketilen acur, aslında kabakgiller familyasına aittir. Görüntü itibariyle salatalığa benzese de, kavunla aynı tür içinde yer alır. Sıcak iklimlerde yetişen acur içerisinde bol miktarda su barındırır.Yaklaşık 12-15 santimetre uzunluğa eriştiğinde, en lezzetli halini alan acur, Akdeniz’in belirli bölgelerinde “hıta” adını alır. Anadolu’da halk arasında “yılan kavunu” olarak adlandırılır. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin mutlaka tüketmesi gereken acurun en faydalı halinden biri olan turşusunun yapımını hiç denediniz mi? Gelin birlikte acur turşusunun yapımını öğrenelim...

zlNCc_1567849657_7587.jpg

ACUR TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

2 kiloya yakın ince acur
2 baş sarımsak
3 yemek kaşığı tuz veya salamura tuz
1 çay kaşığı limon tuzu
Bidonun 3′ de 1’i kadar sirke
Su
Taze fesleğen
1 avuç kuru nohut





YAPILIŞI

Öncelikle sarımsakları soyun. Daha sonra acurların üzerine kürdanla delikler açın.

Bidona güzelce yerleştirip aralara sarımsakları koyun.

En üst kısma fesleğen dallarını koyup, nohutları içine atın.

Ardından bir kabın içerisinde limon tuzu, sirke, tuz ve suyu karıştırın.

Bidonun içerisine aktarın. Ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde 3 hafta bekletin.

Daha sonrasında açıp yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun...



SyAzF_1567850234_3667.jpg

ACUR TURŞUSUNUN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

- Acurları mutlaka bidona yerleştirmeden kürdanla delikler açın. Bu yöntem acurların yumuşamasına engel olacaktır.

- Acur turşusunu yaptıktan sonra kuru ve serin bir ortamda 3 hafta boyunca muhafaza etmelisiniz.

Turşunun içerisine eklediğiniz nohutlar kesinlikle kuru olmalıdır. Haşlanmış nohut koymayın.

9yo8C_1567850295_422.jpg

ACUR TURŞUSU KAÇ KALORİDİR?

Acur turşusunun sadece bir adedinde yaklaşık olarak 13 kalori bulunmaktadır.

 
858,506Konular
983,090Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt