Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Acur Ve Kornişon Turşusu Yapımı

Acur Ve Kornişon Turşusu Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Acur Ve Kornişon Turşusu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*3 kilo acur
*3 kilo kornişon salatalık
*Salamura tuz
*15 veya 20 diş sarımsak
*Elma sirkesi
*Ve ayarını tutturmak için bir yumurta

Acur Ve Kornişon Turşusu Yapımı Tarifi Yapılışı Kornişon salatalıkların ve acurların uclarını kesip bıçakla ortalarına bir çizik atıp kavanoza koyuyoruz Hepsine bu işlemi yaptıktan sonra Sarımsakları soyup ikiye bölüp turşuların üstüne 4 veya 5 tane sarımsak koyuyoruz 1 litrelik kavanoz için 3 yemek kaşığı elma sirkemizden koyuyoruz Koyduğunuz kavanozları büyükse litre başına 3 yemek kaşığı sirke ayarlayabilirsiniz
Gelelim turşunun tuz ayarına
Turşularınıza yetecek kadar büyük bir bidona su koyuyoruz Salamuralık tuzu kaşık kaşık suya ilave ediyoruz Ben çok yaptığım için 7 veya 8 yemek kaşığı tuz ilave ettikten sonra ayarını yapıyorum Tuzunuzu bir miktar koyun suyun içine bir yumurtayı yıkayarak koyun Yumurtayı sakın kırmayın Tuz ayarı olmuşsa yumurta suyun üstüne çıkacaktır Yumurta suda yukarı çıkana kadar tuz eklemeye devam ediyoruz Bütün turşularıma bu yumurta ayarını kullanırım Hiç bir şey de olmuyor Uzun süre bozulmuyor Turşularım k?tûr k?t?r oluyor Sizde deneyin Herkes turşunuzu çok beğenecektir Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt