iltasyazilim
FD Üye
Acurlu Karışık Doğrama Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*
*3 kilo acur
*1 kilo salatalık
*15 kilo kadar lahana
*1 kilo acı biber
*1 kilo kırmızı biber
*1 kilo havuç
Suyu İçin;
*4 limon
*56 baş soyulmus sarımsak
*Limon tuzu
*Kaya tuzu
*Su
*1 litre sirke
*Yarım kilo üzüm
*2 demet maydanoz
Acurlu Karışık Doğrama Turşu Tarifi Yapılışı Tutma garantili mis gibi turşum
20 kilo tursu çıktı Bir kilo şişeleri tercih ettim ben
Öncelikle suyumuzu hazırlamayı anlatayım 5*litrelik su şişeleriyle hazırladım Hazırlamak ve dökmek daha kolay oluyor Yarısını biraz geçecek şekilde suyumuzu dolduruyoruz 78 yemek kaşığı tuz atıyoruz 1 su bardağı sirkemizi koyuyoruz 1 yemek kaşığı limon tuzunu atıp karıştırıyoruz Tadına baktığımızda oldukça tuzlu olması lazım Çok sirkeli bir tat olmayacak
Suyumuzu hazırladıktan sonra malzemelerimizi doğruyoruz Tüm malzemeleri doğrayıp yerleştirmeye başlıyoruz Alta dilimlenmiş limon biraz sarımsak biraz acı biberle başlayıp diziyoruz Üstüne kadar gelince suyunu döküyoruz Dilim limon, maydanoz, sarımsak, 78 tane üzüm koyup bir tatlı kaşığı da kaya tuzunu koyup kapatıyoruz
Tüm şişelere aynı işlemi uyguluyoruz
*
*3 kilo acur
*1 kilo salatalık
*15 kilo kadar lahana
*1 kilo acı biber
*1 kilo kırmızı biber
*1 kilo havuç
Suyu İçin;
*4 limon
*56 baş soyulmus sarımsak
*Limon tuzu
*Kaya tuzu
*Su
*1 litre sirke
*Yarım kilo üzüm
*2 demet maydanoz
Acurlu Karışık Doğrama Turşu Tarifi Yapılışı Tutma garantili mis gibi turşum
20 kilo tursu çıktı Bir kilo şişeleri tercih ettim ben
Öncelikle suyumuzu hazırlamayı anlatayım 5*litrelik su şişeleriyle hazırladım Hazırlamak ve dökmek daha kolay oluyor Yarısını biraz geçecek şekilde suyumuzu dolduruyoruz 78 yemek kaşığı tuz atıyoruz 1 su bardağı sirkemizi koyuyoruz 1 yemek kaşığı limon tuzunu atıp karıştırıyoruz Tadına baktığımızda oldukça tuzlu olması lazım Çok sirkeli bir tat olmayacak
Suyumuzu hazırladıktan sonra malzemelerimizi doğruyoruz Tüm malzemeleri doğrayıp yerleştirmeye başlıyoruz Alta dilimlenmiş limon biraz sarımsak biraz acı biberle başlayıp diziyoruz Üstüne kadar gelince suyunu döküyoruz Dilim limon, maydanoz, sarımsak, 78 tane üzüm koyup bir tatlı kaşığı da kaya tuzunu koyup kapatıyoruz
Tüm şişelere aynı işlemi uyguluyoruz