Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Adak Olarak Namaz Adadım Nasıl Niyet Etmeliyim?

Adak Olarak Namaz Adadım Nasıl Niyet Etmeliyim?
0
207

Profösör

Super Mod
Etkileşim
29
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Selamun Aleyküm herkese hemen soruma geçmek istiyorum. Hocam ben Allah’a dedim ki şu şu olursa 15 gün namaz kılacağım ve oldu ben namaza dururken ne diye niyet edeceğim Allah rızası için namaz kılmaya mı yoksa başka bir şey mi?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, sorunuzda da belirttiğiniz gibi namaz kılacağım demişsiniz. O halde Allah (c.c) rızası için namaz kılmalısınız. Fakat burada şöyle bir nokta var. Sözünüzde 15 gün kılacağım demişsiniz. Sizin bu 15 günden kastınız ne idi zira bu sözünüzü yerine getirebilmeniz için çok önemli. Buradan kastınız eğer on beş günlük namaz ise günde 40 rekat namaz kılmalıyız o halde bunu 5 ile çarpmalı ve 200 rekat namaz kılmalısınız.

Konu niyet konusuna gelince ise namaz kılacağınız vakit örneğin dört rekat namaz kılmak için vaktiniz var, niyet ettim Allah rızası için dört rekat namaz kılmaya diyerek niyet etmeli ve kıldığınız bu dört rekatı 200 rekattan düşmelisiniz.

Similar threads

Bu konuda İslam dininde büyük önemi olan ve her Müslümanın kılması gereken namaz ibadeti için 5 vakit namaza nasıl niyet edilir? sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz. Bu konuda beş vakit namaza niyet konusunu kısaca açıklayacağız. 5 Vakit Namaza Nasıl Niyet Yapılmalıdır? Bütün Müslümanların Yatsı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Bu konuda İslam dininde büyük önemi olan ve her Müslümanın kılması gereken namaz ibadeti için 5 vakit namaza nasıl niyet edilir? sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz. Bu konuda beş vakit namaza niyet konusunu kısaca açıklayacağız. 5 Vakit Namaza Nasıl Niyet Yapılmalıdır? Bütün Müslümanların Yatsı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Sabah namazına kalkamadım güneş doğdu ben nasıl niyet etmem gerek. Bugünkü sabah namazının iki rekat sünnetini kılmaya mı yoksa kazaya kalmış iki rekat kaza sünnetini kılmaya mı demem lazım. Teşekkürler cevap için. Cevap: Değerli ziyaretçimiz, sabah namazına kalkamazsanız ve kalktığınız da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
5 vakit namazın kaç rekat olduğunu ifade eden tablo grafik Bilindiği gibi namazlar farz, vacib, sünnet ve müstahab kısımlarına ayrılmakta ve ikişer, üçer, dörder rekatlı bulunmaktadır. Bu namazlar daha önce yazdığımız üzere farzlarına, vaciblerine, sünnetlerine ve adabına riayet edilerek şöyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Vaktiyle kılmadığımız namazları nasıl kılmalıyız? Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyiz ve neler yapmalıyız? Özetle, sorum kaza namazı nasıl kılınır? Lütfen bu konuda detaylı bir bilgi verin. Kaza Namazı Nedir? Cevap: İslam dininde Farz bir namazı vaktinde kılmaya eda, vakti geçtikten sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt