Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Adalet Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı

Adalet Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
2019 Adalet Bakanlığı Ünvan Değişikliği Sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2019 Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

Bu kılavuzda yeralan kurallar kılavuzun yayım tarihinden daha sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve adalet organları kararlarının gerekli kılması halinde değişken Böyle durumlarda izlenecek yol, Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenir ve kamuoyuna duyurulur
Namzet, Elektronik Kullanım ile yapmış olduğu başvurusunda bu Kılavuzda belirtilmiş tüm
hükümleri kabul etmiş sayılır ve bunun aksine yapılan eksiklik ve yanlışlıklardan doğacak
sonuçlardan adayın kendisi sorumlu olacaktır

İLGİLİ YÖNETMELIK
a) Millî Eğitim Bakanlığı Görevde Artma ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği
b) 3795 sayılı Bir Takım Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında
Kanun
1 GENEL AÇIKLAMALAR
Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Artış ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği
hükümleri çerçevesinde merkez ve taşra teşkilatında atama yapan personelden Yönetmeliğin
8 ’inci maddesinde belirtilen özel ve genel şartları taşıyanların merkez ve taşra teşkilatında
münhal yer alan ve aşağıda belirli unvanlarda unvan değişikliği sınavı yapılacaktır
Yukarıda belirli unvanlar için rağbette şartları içeren adayların unvan değişikliği
sınav başvuruları 0213 Mayıs 2019 tarihleri aralarında elektronik ortamda alınacaktır
“2019 Unvan Değişikliği Sınavı 14 Ağustos 2019 Pazar günü Saat: 1000 ’da Adana,
Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Trabzon ve Van
illerinde yapılacaktır
2 KULLANIM ESASLARI
Programcı, Tekniker, Teknik Ressam, Teknisyen, Hemşire, Veteriner Sağlık Durumu
Teknisyeni, Mimar, Mühendis, İstatistikçi, Grafiker, Psikolog, Sosyal Çalışmacı,
Fizyoterapist ve Mütercim kadrolarına atanacak adaylarda aranacak genel ve özel şartlar;
3
21 UYGULAMA ŞARTLARI:
211Genel Koşullar
a Atanılacak kadro unvanını öğrenim durumu itibariyle kazanmış bulunmak
b Unvan değişikliği sınavında başarmak
212 Özel Koşullar
a Programcı kadrosu için; kadrosunun tahsis alanıyla ilgili eğitim ve öğretim yapan
en düşük iki yıllık yüksekokuldan mezun olanların ve en az iki programlama dilini bildiğini
belgeleyenlerin, (Adaylar mezun olduğu bölüme ait transkript ile en düşük iki programlama dili
bildiğini belgelendirmelidir Atama alanı yerinde olup mezun olduğu bölümde programlama
dili dersi almayan adayın en az iki programlama dili bildiğini sertifika ile belgelendirmesi
gerekmektedir)
b Tekniker kadrosu için; iki takvim bir yüksek okulun inşaat, elektrik, makine, radyo
televizyon ve bilgisayar bölümlerinin birinden mezun olanların,
c Teknik artist kadrosu için; tahsis yapılacak kadronun gerektirdiği alanlarda
teknik sanatçı yetiştiren iki yıllık bir yüksek okuldan mezun olanların,
ç Teknisyen kadrosu için; ortaöğretim kurumlarının (mesleki ve teknik lise) kundura
ve saraciye teknolojisi, bilişim teknolojileri, yiyecek teknolojisi, kuyumculuk teknolojisi, seramik
ve sırça teknolojisi, tekstil teknolojisi, elektrikelektronik teknolojisi, inşaat teknolojisi, metal
teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, radyotelevizyon, ahşap teknolojisi, cihaz
teknolojisi ve motorlu araçlar teknolojisi alanlarından mezun olanların (Namzet mezun olduğu
bölümün, tatbik yapılacak alanlara uygunluğunu EK 1 tablodan denetim etmelidir),
d Hemşire ve baytar sıhhat teknisyeni kadroları için; kadronun gerektirdiği
alanlarda minimum ortaöğretim kurumlarının birinden mezun olanların,
e Mimar kadroları için; mesleğin gerektirdiği alanlardaki iç mimar ve peyzaj
mimarlığı bölümleri hariç yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olanların,
f Mühendis kadrosu için; üniversitelerin mühendislik fakültelerinin elektrik,
elektronik, (elektrik veya elektronik branşlarından yalnızca birini seçim ederek kullanim
yapabileceklerdir), inşaat, cihaz, bilgisayar, yerbilim, endüstri, jeodezi ve fotogrametri
bölümlerinden mühendis unvanıyla mezun olanların,
g İstatistikçi, grafiker, psikolog, sosyal çalışmacı, fizyoterapist, mütercim (Arapça,
İngilizce, Almanca, Fransızca) kadroları için; mesleğin gerektirdiği alanlardaki
yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olanların,
başvuruları alınacaktır
UYARI1 :Yurtdışı üniversitelerden mezun olanlar için YÖK ’ten denklik belgesi
istenecektir
4
22 SINAV ÜCRETİ ve BANKA İŞLEMLERİ
a Sınava girecek adaylar 120 TL (yüz yirmi TL KDV dahil) sınav ücretini 0213
Mayıs 2019 tarihleri arasında, EĞİTEK Döner Sermaye İşletmesinin TC Ziraat Bankası
Beşevler Ankara Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ya da Türkiye Irk
Bankası Küçükesat Şubesinin herhangi birine “Kurumsal Tahsilat Programı aracılığıyla
yatıracaktır
b Banka dekontunda adayın TC Kimlik numarası, adı, soyadı ve katıldığı sınavın
açık adı (2019 Unvan Değişikliği Sınavı) bulunacaktır
c Namzet sınav ücreti sipariş verme işlemi için bankaya herhangi bir havale ücreti vb gider
ödemeyecektir
ç Imtihan ücreti elbette bankaya yatırılacak; mektup, elden, internet bankacılığı ya da
EFT yoluyla sınav ücreti tahsil edilmeyecektir
d Aday sınava girişte diğer belgeleriyle birlikte banka dekontunun bir örneğini
yanında bulunduracaktır
23 KULLANIM VE ONAY İŞLEMLERİ
a Başvuru şartlarını taşıyan namzet öncelikle, ilgili banka şubelerinin açıklanmış hesap
numaralarına 120 TL (yüz yirmi TL KDV Dahil) imtihan ücretini yatıracaktır
b Başvurular, 0213 Mayıs 2019 tarihleri aralarında saat 1700 ’ye değin elektronik
ortamda alınacaktır
c Sınav ücretini yatıran aday, 2019 Unvan Değişikliği Sınavına,
http:personelmebgovtr ve TC Millî Eğitim Bakanlığı internet adreslerinden, TC Kimlik
Numarası ve şifre ile elektronik dilekçe formunu doldurarak tatbik yapacaktır *