Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Adalet Meslek Liseleri

Adalet Meslek Liseleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Adalet Iş Lisesi
Yargı iş liseleri nerelerde var

Ankara, Gümüşhane ve Afyon Bolvadin'de eğitimöğretim yapan Adalet Iş Liseleri, Hak Bakanlığı'na ast olup, amacı Yargı Bakanlığı merkez ve taşra teşkilâtına eleman yetiştirmekle birlikte yüksek öğretime de hazırlamaktır
Yargı Meslek Liseleri, Türkiye'deki birçok iş liseleri gibi, meslek dersleri ağırlıklı lakin kültür dersleri ile desteklenmiş bir lisedir Birinci sınıfta sadece iki Hukuk dersi, Daktilografi ve Bilgisayar dersinin yanı sıra adamakıllı kültür dersleri okutulmaktadır İkinci ve üçüncü sınıflarda iş dersleri ağırlıklı program uygulanmaktadır Birinci sınıflarda okutulan Fizik, Kimya, Biyoloji ve Afiyet Bilgisi gibi bazı dersler ikinci ve üçüncü sınıflarda okutulamaz
Okulumuzda,
Kültür dersi; Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Etik Bilgisi, Tarih, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Coğrafya, Matematik, Geometri, Tanıdık Olmayan Dil ve Ceset Eğitimi gibi
Iş dersleri; Hukukun Esasları, Yargı Teşkilatı, İlamat ve İnfaz Hukuku, Yönetimde İnsan İlişkileri, Muhasebe ve Döner Sermaye, Tebligat Hukuku, Daktilografi, Canice ve Ceza Hukuku, Özel Hukuk, Noterlik, Bilgisayar, Psikoloji, Felsefe
Birim Seçmeli dersler; Güzel Konuşma ve Yazma, Türk Edebiyat Tarihi, Türkiye Coğrafyası, Ülkeler Coğrafyası, Genel Türk Tarihi, İslam Tarihi, Osmanlı Tarihi
Seçmeli dersler; Çevre ve İnsan, Trafik Bilgisi, Demokrasi ve İnsan Hakları, İlkyardım Bilgisi ve Turizm dersleri okutulmaktadır
Görüldüğü gibi okulumuzda öğretim, Türkçe ve Sosyal Bilgiler ağırlıklıdır
Bakanlığımız, Memur ImtihanÖdevNakil Yönetmeliği'nde 17 Ekim 2000 tarih ve 24203 sayılı Devlete Ait Gazete ile değişim yaparak, bundan sonra Yargı Iş Lisesi mezunu olma şartı getirmiştir Bu Nedenle sınava öğrencilerimizin tercih edilmesi işe girme şansını artırmıştır
Adalete gönül veren, işe girmek isteyen gençlerin yeri, Adalet Meslek Liselerdir
Yargı Iş Liselerine Kayıtta İstenilen Belgeler:
Ortaokulİlköğretim okulu diplomasının aslı,
4,5x6 cm ölçüsünde 4 adet vesikalık fotoğraf,
Nüfus cüzdanı fotokopisi,
Adalet Iş Lisesini kazandığını gösteren belge,
6 Adet iadeli taahhütlü posta pulu, 6 adet zarf,
Özürü olmadığını bildiren afiyet raporu,
Tescil formu okul müdürlüğünden temin edilir
Alıntı *

858,496Konular
981,717Mesajlar
29,784Kullanıcılar