Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Adam ol baban gibi, eşek olma atasözünün hikayesi, ortaya çikişi

Adam ol baban gibi, eşek olma atasözünün hikayesi, ortaya çikişi
0
48

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Adam ol baban gibi, eşek olma atasözünün hikayesi, ortaya çikişi adam ol baban gibi eşek olma anlamı adam ol baban gibi eşek olma atasözünün anlamı hikayesi oku hikayesi oku Eskiden Eğitim Bakanlığı da yapmış olan tarihçi Abdurrahman Asalet Bey, Galatasaray Lisesi’ nde müdür iken , birgün Sultan Abdülhamid’ in hizmetkarlarından bir paşanın oğluna kızar Öğrencilerin aralarında çocuğa; “Adam ol der, “baban gibi eşek olma! Çocuk bunu babasına anlatır Babası: “Vay, seslenmek ben bugüne bugün padişahımın mahiyetinde bir paşa olayım da, bana eşek desin Bunu ona soracağım der Ertesi gün okula gidip hocayı bularak; “Beyefendi, sizin bana eşek demeye ne hakkınız var? Ben, padişahın mahiyetinde paşayım deyince, Abdurrahman Haysiyet bey; “Ne münasebet ben sizi tanımıyorum Ne vakit eşek dedim, diye sorar Paşa; “Geçen gün okulda oğluma “adam ol, baban gibi eşek olma diye bağırmışsınız der Bunun üstüne Abdurrahman Bey; “Dürüst, çocuğunuzu payladım Çalışmıyordu Sizi misal göstererek, “adam ol baban gibi! eşek olma! diye söyledim“ der Bu cevap üzerine paşa, hem özür diler, hem de teşekkür eder ve oradan ayrılır​  

Similar threads

Birkac Atasozunun ortaya cıkış hikayeleri Atı alan uskudarı gecti ; Zamanın birinde Bolu beyine baş kaldıran Koroğlu'nun dillerde yağız mı yağız atı calınırbutun civarı arar tarar yokbir kimse birde İstanbul'daki pazarları dolaş derİstanbulda pazarları dolaşırken atına rastlar Pazar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Öfkeliyken Söylenen Atasözleri öfkeliyken söylenen atasözleri şahlanmış atasözleri nelerdir hangileridir listesi ile ilgili bilgiler burada melekler ara sıra hepimiz sinirlenebiliriz meleklerofkeliykensoylenenatasozleri5c58aacdcbd6calt Her ne değin öfke baldan tatlıysa da öfkemizi teftiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
NOKTALAMA İŞARETLERİ 1)NOKTA (): a)Tamamlanmış cumle sonlarında kullanılır: *Gozlerin gozlerime değince felaketim olurdu ,ağlardım *Beni sevmiyordun,bilirdim b)Kısaltmalardan sonra kullanılır: * vb *Prof *Dr *Cad *Alm *Ar İng c)Sıra gosteren rakamlardan sonra “inci eki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
NOKTALAMA İŞARETLERİ 1)NOKTA (): a)Tamamlanmış cümle sonlarında kullanılır: *Gözlerin gözlerime değince felaketim olurdu ,ağlardım *Beni sevmiyordun,bilirdim b)Kısaltmalardan sonradan kullanılır: * vb *Prof *Dr *Cad *Alm *Ar İng c)Sıra bildiren rakamlardan sonradan “inci eki yerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Hikaye Primo Turk Cocuğu omer seyfettin primo turk cocuğu Primo Turk Cocuğu Serin ve karanlık eylul gecesinin yıldızsız seması altında Selanik, sanki gunduzku heyecanlardan , gurultulerden yorulmuş gibi , baygın ve sakin uyumaktadırRıhtım tenhadır Olimpos Palas ’ın , Kristal ’in...
Cevaplar
0
Görüntüleme
361
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt