Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Adamotu Nedir? Adamotu Hakkında

Adamotu Nedir? Adamotu Hakkında
0
55

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Insan Otu Nedir? Adamotu Hakkında adamotunun zararları adamotunun diğer adı adem otu diğer adı adam otu mandrake otu 1548823762 1548823762 adamotunediradamotuhakkinda5c512cd6e26d0adamotunediradamotuhakkinda5c512cd6e26d0 http:wwwalternatiftipnetsayfalaradamot2 1548823762 1548823762 adamotunediradamotuhakkinda5c512cd762a02adamotunediradamotuhakkinda5c512cd762a02 http:wwwalternatiftipnetsayfalaradamot1 Adem Otu, Alraune, Mandrgora officinarium Ademotu İnsanotu Köpekotu Familyası: Patlıcangillerden, Nachtschattengewaechse, Solanaceae Drugları: Ademotkökü; Mandragorae radix Adamotkökü çok zehirli olduğundan çayı içilmez Adamotkökü tentür ve natürel ilaç yapımında kulanılır Giriş: Adamotunu tanıdık iki manâlı türü vardır ve bulardan en önemlileri Şifalı Kankurutan; Mandragora officinarum ve Sonbahar Abdülselam Otu:;Mandragora autumnalis?i sayabiliriz Adamotunun varanı doğu Akdenizülkeleri olup buradan ılıman ve subtropik iklimli ülkelere yayılmıştır Adamot kökünden eldeedilen tentürle Rademacher 1850?de klinik araştırmaları yapılmış ve etkilerini tesbitetmişlerdir Bitkibilimsel: Adem Otu 2040 cm boyunda ve çok yıllıktır Yaprakları Mart Nisan aylarında çıkmaya başalayınca çiçekleride açmaya başalar Yaprakları 2040 cm uzunluğunda 1020 cm eninde, kenarları dalgalı, üzeri pörtüklü, koyu yeşil renkli ve direkt kökten çıkar vede oldukca sık bir demet şeklindedir Taç yaprakları eflatun renali uclara doğru beyazdır ve besbelli krem renkli dölenme tozlukları bulunur Meyveleri minik bir elma büyüklüğünde önce koyu yeşil renkli ve olğunlaşınca turunç renklidir Meyveleri olğunlaşınca hoş bir koku yayar, lakin bu zaman oldukca kısa sürer ve derhal kirli kokmaya başlar Kökleri 50100 cm olup, 36 cm çapında beyaz renklidir Yetiştirilmesi: Tohumları ıslak ve gölgelik bir yere ekilirse orada kök salar Hasat zamanı: Adamotunun kökleri sonbaharda sökülür, yıkanır, kurutulur, şayet tentürü yapılacaksa taze olarak kulanılır Kulanılması: a) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2 sınıf bir şifalı bitkidir Adamotukökü yerine göre daha etkin olan diğer tümör kulanılmalıdır b) Halkararasında bir zamanlar cinsel güçüa rtırdığı idea edilmiş ve bu maksatla kulanılmıştır, fakat böyle bir etkisi yoktur Adamotkökü genelikle homeopatide tentür yapımında kulanılır Çok zehirli olması nedeniyle çayı içilmez Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre arasında dolaşması buna bağlıdırGökçek İksir'i ile çare almak mümkündür Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalırGökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirirGökçek Tonik midebağırsak rahatsızlıkları, cilt hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir id Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olurSiyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önlerAlkol ve sigaranın zararları belirli kanser, damarların yağlanması vb, fazla uzun vakit bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadırSucuk salam sosis gibi et mamullerine 56 ay duraklamak gerekir (sade temiz et eksik yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadırBu da birçok hastalığın belli başlı kaynağıdırAkşam yemeği yerine yoğurt, meyve ya da salata yenilebilir ya da sebze çorbası içilebilirHayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olurNe dek beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı gıda ve içecekler, o kadar yağ oluştururÇünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanırŞeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetiklerTatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs kazanç, kavun, karpuz ve üzümde tatlıdır ve bunlarda mantarı tetikler, çünkü fazla şeker içeriler​  
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt