iltasyazilim
FD Üye
HAZIRLANIŞI:
Kırmızı, yeşil biberleri doğruyoruz Maydanozu ve kuyruk yağını da doğruyoruz ve hepsini geniş bir doğrama tahtasına koyuyoruz Zırhla incecik yapana kadar çekiyoruz Kıymayı da ekliyoruz ve hepsini bir çekiyoruz Tuzunu atıyoruz ve yoğurup yuvarlıyoruz
Harçtan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz Elimize yapışmaması için elimizi hafif ıslıyoruz ve köfteleri yassı şişlere geçiriyoruz Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Garnitürü için, domatesi, soğanı ve maydanozu doğruyoruz Tuzunu karabiberini atıp karıştırıyoruz ve servis tabağına koyuyoruz Tırnak pideleri de servis tabağına diziyoruz Üzerine pişirdiğimiz kebapları diziyoruz Yanında salata, yoğurt ve turşuyla beraber servis ediyoruz
ADANA KEBABI
600 gr kıyma
2 kırmızı biber
3 yeşil biber
1 tutam maydanoz
200 gr kuyruk yağı
tuz
GARNİTÜRÜ İÇİN:
tırnak pide
tatlı biber turşusu
domates
soğan
maydanoz
yoğurt
Kaynak:Oktay Usta
Kırmızı, yeşil biberleri doğruyoruz Maydanozu ve kuyruk yağını da doğruyoruz ve hepsini geniş bir doğrama tahtasına koyuyoruz Zırhla incecik yapana kadar çekiyoruz Kıymayı da ekliyoruz ve hepsini bir çekiyoruz Tuzunu atıyoruz ve yoğurup yuvarlıyoruz
Harçtan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz Elimize yapışmaması için elimizi hafif ıslıyoruz ve köfteleri yassı şişlere geçiriyoruz Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Garnitürü için, domatesi, soğanı ve maydanozu doğruyoruz Tuzunu karabiberini atıp karıştırıyoruz ve servis tabağına koyuyoruz Tırnak pideleri de servis tabağına diziyoruz Üzerine pişirdiğimiz kebapları diziyoruz Yanında salata, yoğurt ve turşuyla beraber servis ediyoruz
ADANA KEBABI
600 gr kıyma
2 kırmızı biber
3 yeşil biber
1 tutam maydanoz
200 gr kuyruk yağı
tuz
GARNİTÜRÜ İÇİN:
tırnak pide
tatlı biber turşusu
domates
soğan
maydanoz
yoğurt
Kaynak:Oktay Usta