Türkiye'de hileli Adana kebabı satan kimi restoranların, kıymanın içine soya, taşlık, akciğer karıştırmasının yanı sıra odun talaşının boyanmasıyla elde edilen toz biberi de kıymaya karıştırdığı sav edildi.
Adanalı kebap ustaları yurttaşları uyararak, “Adana kebabının çatalı vurduğunuz vakit yarılması lazım. Çok sertse yahut çok siyahsa bu ette bir şeyler var demektir" dedi.
'Et çok sertse bir hile vardır'
DHA'nın aktardığına nazaran, kebabı hazırlarken baharat olarak yalnızca tuz ve toz biber kullanıldığını kaydeden bir kebap ustası, "Bunda bile hile var. Talaşı renklendirip toz biber haline getiriyorlar. Kaliteli toz biberin kilosu 25-35 TL ortasındaysa hilelisi 5 TL’dir. Tüketiciler bunlara dikkat etsin. Güvenmedikleri yerde yemek yemesinler. Et esasen kendini muhakkak eder. Adana kebabının çatalı vurduğunuz anda yarılması lazım. Et çok sertse, çok siyahsa kesinlikle hile vardır. Kebabın etinin pırıl pırıl olması lazım. Kıymaya kuyruk yağı koyanlar da var, açığı o denli kapatmaya çalışıyorlar fakat olmuyor. Kasaptan et alırken mühürlü olmasına dikkat edilmeli. Restoranda da denetim edebilirler. Restoranın mutfağının kapılarını müşteriye açmazsanız bu işi yapmanın bir manası yok" dedi.