iltasyazilim
FD Üye
Adana Usulü Acılı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı ılık süt
*12 (yarım) su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 paket toz maya
*33 5 su bardağı un
Harcı için :
*45 adet orta boyu kuru soğan
*1 adet rendelenmiş domates (kışlık Sos da olabilir)
*2 yemek kaşığı dolusu acı pul biber(acısını kendinize göre ayarlayabirsiniz)
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 fincan sıvı yağ
Adana Usulü Acılı Ekmek Tarifi Yapılışı
1
*Hamurumuzu yoğurup streçle üzerini sarıp 2 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz
*Mayalanan hamura biraz daha sıvı yağ ekleyip minik bazlama şeklini veriyoruz
*Yağlı kağıttan serdiğimiz tepsiye hamurları birbirinden ayrı yerleştiriyoruz ki kabarıp birbirine yapışmasın
*İç harcını karıştırıp kaşıkla herbirinin üzerine eşit şekilde döküp ,üzerine susam ekleyip 180 derecede pişiriyoruz
*Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*12 (yarım) su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 paket toz maya
*33 5 su bardağı un
Harcı için :
*45 adet orta boyu kuru soğan
*1 adet rendelenmiş domates (kışlık Sos da olabilir)
*2 yemek kaşığı dolusu acı pul biber(acısını kendinize göre ayarlayabirsiniz)
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 fincan sıvı yağ
Adana Usulü Acılı Ekmek Tarifi Yapılışı
1
*Hamurumuzu yoğurup streçle üzerini sarıp 2 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz
*Mayalanan hamura biraz daha sıvı yağ ekleyip minik bazlama şeklini veriyoruz
*Yağlı kağıttan serdiğimiz tepsiye hamurları birbirinden ayrı yerleştiriyoruz ki kabarıp birbirine yapışmasın
*İç harcını karıştırıp kaşıkla herbirinin üzerine eşit şekilde döküp ,üzerine susam ekleyip 180 derecede pişiriyoruz
*Afiyet olsun