iltasyazilim
FD Üye
1 kg parça et
2 soğan
250 ml ayçiçeği yağı
500 gr baldo pirinç
Sıcak su
1 kg havuç
1 tatlı kaşığı yenibahar
Tuz
Adana usulü avgan pilavı hazırlanışı
Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti ve kıyılmış soğanı tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun Kıyılmış havuç ve bol suyla yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun Tuzla tatlandırın Yenibahar ekleyip pirincin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip bir kez karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın Kısık ateşte pilav suyu çekene kadar pişirin 10 dakika demlendirip servis yapın
2 soğan
250 ml ayçiçeği yağı
500 gr baldo pirinç
Sıcak su
1 kg havuç
1 tatlı kaşığı yenibahar
Tuz
Adana usulü avgan pilavı hazırlanışı
Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti ve kıyılmış soğanı tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun Kıyılmış havuç ve bol suyla yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun Tuzla tatlandırın Yenibahar ekleyip pirincin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip bir kez karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın Kısık ateşte pilav suyu çekene kadar pişirin 10 dakika demlendirip servis yapın