Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Adana usulü avgan pilavı

Adana usulü avgan pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Adana usulü avgan pilavı tarifi için malzemeler
1 kg parça et
2 soğan
250 ml ayçiçeği yağı
500 gr baldo pirinç
Sıcak su
1 kg havuç
1 tatlı kaşığı yenibahar
Tuz
Adana usulü avgan pilavı hazırlanışı
Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti ve kıyılmış soğanı tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun Kıyılmış havuç ve bol suyla yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun Tuzla tatlandırın Yenibahar ekleyip pirincin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip bir kez karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın Kısık ateşte pilav suyu çekene kadar pişirin 10 dakika demlendirip servis yapın

Geleneksel Türk Mutfağı’nda pirinç özel bir yere sahiptir Akdeniz bölge mutfağında yapılan pilavlar tüm Anadolu’da olduğu gibi burada da çok sevilir

LEZZETCOM

 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt