iltasyazilim
FD Üye
Adana Usulü Fıstık Köfte Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı köftelik bulgur
*1 su bardağından biraz az irmik
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Biraz tuz, kırmızı biber, karabiber
*Yarım su bardağı un
*4 adet büyük sarımsak
*2 adet domates
*Yarım demet maydanoz
Adana Usulü Fıstık Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle bulguru, irmiği karıştırıyoruz Üzerine yumurta, salça ve baharatları atıyoruz Bulgur ezilene kadar bu karışımı az az sıcak su ekleyerek 2030 dakika kadar yoğuruyoruz (Bulgur ağzınıza aldığınızda çıtır çıtır gelmeyene dek yoğuruyoruz) Üzerine unu ekleyip tekrar 5 dakika kadar daha az su ekleyerek yoğuruyoruz*Karışımdan ufak ufak parçalar koparıp avcumuzun içinin şeklini veriyoruz*Tenceremize bu hamurları haşlamak için su koyuyoruz Su kaynadıktan sonra bu köfteleri içine atıyoruz Köftenin haşlandığını suyun üzerine çıkmasından anlayabiliriz ya da ağzınıza aldığınızda hafif sertleşmiş olmalı Köfteler haşlanırken bir yandan domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz ve ona da bir yemek kaşığı salça ilave ederek pişiriyoruz Hazır olan köftelerimizin suyunu süzdükten sonra domatesli karışım ile karıştırıyoruz servis tabağına alıyoruz Üzerini maydanozla süslüyoruz Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*2 su bardağı köftelik bulgur
*1 su bardağından biraz az irmik
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Biraz tuz, kırmızı biber, karabiber
*Yarım su bardağı un
*4 adet büyük sarımsak
*2 adet domates
*Yarım demet maydanoz
Adana Usulü Fıstık Köfte Tarifi Yapılışı Öncelikle bulguru, irmiği karıştırıyoruz Üzerine yumurta, salça ve baharatları atıyoruz Bulgur ezilene kadar bu karışımı az az sıcak su ekleyerek 2030 dakika kadar yoğuruyoruz (Bulgur ağzınıza aldığınızda çıtır çıtır gelmeyene dek yoğuruyoruz) Üzerine unu ekleyip tekrar 5 dakika kadar daha az su ekleyerek yoğuruyoruz*Karışımdan ufak ufak parçalar koparıp avcumuzun içinin şeklini veriyoruz*Tenceremize bu hamurları haşlamak için su koyuyoruz Su kaynadıktan sonra bu köfteleri içine atıyoruz Köftenin haşlandığını suyun üzerine çıkmasından anlayabiliriz ya da ağzınıza aldığınızda hafif sertleşmiş olmalı Köfteler haşlanırken bir yandan domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz ve ona da bir yemek kaşığı salça ilave ederek pişiriyoruz Hazır olan köftelerimizin suyunu süzdükten sonra domatesli karışım ile karıştırıyoruz servis tabağına alıyoruz Üzerini maydanozla süslüyoruz Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz Afiyet olsun