iltasyazilim
FD Üye
Adana Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*3 çay bardağı ince köftelik esmer bulgur
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı isot
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tane domates
*1 tane salatalık
*1 tane kuru soğan
*67 yaprak marul parçası
*Kara lahana nane maydanoz
*Yaklaşık bir çay bardağı zeytinyağı
*İsteğe göre nar ekŞisi
Adana Usulü Kısır Tarifi Yapılışı Bulguru ayrı bir kaba alıyoruz ,içerisine kimyon ve karabiberi attıktan sonra üzerine çok az bulguru yumuşatacak kadar sıcak su döküyoruz ve üstünü kapatıp dinlendiriyoruz*Domates, salatalık, marul, kara lahana maydanoz ve naneyi orta büyüklükte parçalar halinde doğruyoruz,*kuru soğanı minik parçalar halinde doğradıktan sonra domates salçası, biber salçasını ve diğer baharatları da öncede sıcak su ile yumuşamasını sağladığımız bulgurun içine kattım ve bir on dk iyice yoğurdum,*en son olarak önceden doğradığım tüm yeşillikleri ve domates ,salatalık katıp zeytin yağı ,birazda nar ekşisi de kattıktan sonra kısırımız hazır
*3 çay bardağı ince köftelik esmer bulgur
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı isot
*1 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tane domates
*1 tane salatalık
*1 tane kuru soğan
*67 yaprak marul parçası
*Kara lahana nane maydanoz
*Yaklaşık bir çay bardağı zeytinyağı
*İsteğe göre nar ekŞisi
Adana Usulü Kısır Tarifi Yapılışı Bulguru ayrı bir kaba alıyoruz ,içerisine kimyon ve karabiberi attıktan sonra üzerine çok az bulguru yumuşatacak kadar sıcak su döküyoruz ve üstünü kapatıp dinlendiriyoruz*Domates, salatalık, marul, kara lahana maydanoz ve naneyi orta büyüklükte parçalar halinde doğruyoruz,*kuru soğanı minik parçalar halinde doğradıktan sonra domates salçası, biber salçasını ve diğer baharatları da öncede sıcak su ile yumuşamasını sağladığımız bulgurun içine kattım ve bir on dk iyice yoğurdum,*en son olarak önceden doğradığım tüm yeşillikleri ve domates ,salatalık katıp zeytin yağı ,birazda nar ekşisi de kattıktan sonra kısırımız hazır