iltasyazilim
FD Üye
Adana Usulü Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg tavuk ciğer
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı pulbiber
*Yaklaşık yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
*( göz kararı ayarlayabilirsiniz)
Adana Usulü Tantuni Tarifi Yapılışı
Öncelik ciğeri temizleyip tencereye alalım üzerini geçene kadar su koyalım tuzunu atıp başlamaya bırakalım haşlanınca süzeğe alıp
soğumaya bırakalım
Soğuyunca bucak ile ufak ufak doğrayalım,*daha sonra tavamıza yağı döküp kızarmasını bekleyelim Kızarınca ciğerleri dönelim ve kavurmaya başlayalım köpürmeye başlayınca salçayı koyalım yaklaşık 710 dakika kavuralım bu esnada baharatları da ekleyelim
Piştikten sonra bol soğanlı salata ve buz gibi bir ayranla servis edebilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun
*1 kg tavuk ciğer
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı pulbiber
*Yaklaşık yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
*( göz kararı ayarlayabilirsiniz)
Adana Usulü Tantuni Tarifi Yapılışı
Öncelik ciğeri temizleyip tencereye alalım üzerini geçene kadar su koyalım tuzunu atıp başlamaya bırakalım haşlanınca süzeğe alıp
soğumaya bırakalım
Soğuyunca bucak ile ufak ufak doğrayalım,*daha sonra tavamıza yağı döküp kızarmasını bekleyelim Kızarınca ciğerleri dönelim ve kavurmaya başlayalım köpürmeye başlayınca salçayı koyalım yaklaşık 710 dakika kavuralım bu esnada baharatları da ekleyelim
Piştikten sonra bol soğanlı salata ve buz gibi bir ayranla servis edebilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun