Adana'da at eşek eti hazır yemek sektörünü tehdit ediyor Adana Hazırlanmış Yemek Yemek Sanayicileri Derneği (ADAYSAD) Başkanı Levent Duyuler, et fiyatlarının fazla şekilde yükselmesinin gerisinde kentte bazı yemek yemek firmalarının fiyatlarında gerekli düzenlemeyi yapmayıp kötü niyetli ve tasvip edilmeyecek değişik yollara saptıklarını öne sürdü Duyuler, yaptığı yazılmış açıklamada, hazır yemek sanayicilerinin son bir ay içerisinde tek tırnaklı hayvan etleri ile gündeme geldiğini ifade etti Et fiyatlarının aşırı yükselmesinin gerisinde bazı yemek yemek firmalarının, fiyatlarında zorunlu düzenlemeyi yapmayarak ''fena niyetli ve hiç tasvip edilmeyecek değişik yollara saptıklarını'' gösteren Duyuler, şunları kaydetti: ''Asıl tehlike tescil aşağı olmayan firmalardadır Halen 3 kap yemeği 2,40 TL'ye öneri eden firmalar var 3 kap yemek yemek için bu fiyatı aklı başında olan hiçbir ciddi yemek yemek firmasının vermesi muhtemel değildir Bu cins firmaların Tarım İl Müdürlüğünden gücenmiş yiyecek imal izinleri yoktur ve işyerlerinde hukuki mecburiyet olan gıda mühendisi çalıştırmamaktadırlar Problemimiz yalnızca tescil dışı ruhsatsız firmalar yok buralardan yemek yemek hizmeti alan işyerleridir Bunların denetimi ve hukuki işlemleri de Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte kolluk kuvvetleri marifetiyle yapılmalıdır Meren altı yemek üreticileri dek yemek hizmeti alan firmalar da sorumludur'' Duyuler, Tarım İl Müdürlüğünün yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi Başkanlığına da sorumluluk düştüğünü kaydederek, ''Sosyal Emniyet Kurumu, bilhassa yiyecek mühendisleri ilk kez olmak üzere çalışanların sigortalarını, Aidat Dairesi Başkanlığı ise faturaların denetimini yapmalıdır Bunun için bir haftalık tarama süresi yeterlidir'' ifadelerini kullandı Duyuler, adamakıllı kayıt altına alınmayan bir sektörün her yönden kötü amaçlı şahısların insafına bırakılmış olacağını bildirdi AA