iltasyazilim
FD Üye
Adananın yöresel yemekleri
Adana yemekleri
Adana mutfağı
Adana yöresinin zengin bir mutfağı bulunmaktadır Mutfağın bu dek varlıklı olmasının nedeni farklı alanlara yönlendirilmiş kültürlerin etkisinde kalmasıdır Adana yemeklerinin en büyük özelliği un, bulgur, et ve dağıtılmış baharatların kullanılmasıdır
bununla beraber süt, yoğurt, peynir ve çökelek de bolca kullanılmaktadır Adana kebabı fazla ünlüdür Bunun yanında bol yeşillik, ezme, salata yenir ve mevsimine kadar ayran ya da yöreye özgü şalgam suyu içilir
Kesme ya da hamur çorbası, yüzük çorbası, düğün çorbası, sebze yemeklerinden süllüm, mercimekli ıspanak başı, kabak çintmesi, bulgur yemeklerinden ekşili topalak, sarmısaklı köfte, içli köfte, sakatat dolması, kebaplardan Adana kebabı, çingene kebabı, içeceklerden şalgam veya meyan kökü, tatlılardan karakuş tatlısı, taş kadayıfı ve halka tatlısı Adana mutfağının özgün yemeklerindendir *
Adana yemekleri
Adana mutfağı
Adana yöresinin zengin bir mutfağı bulunmaktadır Mutfağın bu dek varlıklı olmasının nedeni farklı alanlara yönlendirilmiş kültürlerin etkisinde kalmasıdır Adana yemeklerinin en büyük özelliği un, bulgur, et ve dağıtılmış baharatların kullanılmasıdır
bununla beraber süt, yoğurt, peynir ve çökelek de bolca kullanılmaktadır Adana kebabı fazla ünlüdür Bunun yanında bol yeşillik, ezme, salata yenir ve mevsimine kadar ayran ya da yöreye özgü şalgam suyu içilir
Kesme ya da hamur çorbası, yüzük çorbası, düğün çorbası, sebze yemeklerinden süllüm, mercimekli ıspanak başı, kabak çintmesi, bulgur yemeklerinden ekşili topalak, sarmısaklı köfte, içli köfte, sakatat dolması, kebaplardan Adana kebabı, çingene kebabı, içeceklerden şalgam veya meyan kökü, tatlılardan karakuş tatlısı, taş kadayıfı ve halka tatlısı Adana mutfağının özgün yemeklerindendir *