iltasyazilim
FD Üye
1 Kilo Kabak
2 Baş Beyaz Soğan
500 Gram Koyu Yoğurt
Yarım Kase Mayonez
23 Diş Sarımsak
Zeytinyağı
Pul Biber
Tuz
Maydanoz
Yapılışı
Kabaklar kabukları soyulduktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendelenirYine rendenin kalın tarafı ile rendelenen soğan,tavaya konulan zeytinyağında kavrulur(Ama kısık ateşte)Üzerine kabaklar eklenir ve birlikte kavrulmaya bırakılırDiğer tarafta koyu yoğurt,mayonez ve dövülmüş sarımsaklar ile kıvamlı bir sos hazırlanırKabaklara tuz eklendikten sonra ocaktan alınır ve bu sos ile karıştırılırServis tabağına alındıktan sonra dolapta soğumaya bırakılırServis yapılmadan önce üzerine zeytinyağı gezdirilir,pul biber serpilir ve maydanozla süslendikten sonra servise hazırdır
2 Baş Beyaz Soğan
500 Gram Koyu Yoğurt
Yarım Kase Mayonez
23 Diş Sarımsak
Zeytinyağı
Pul Biber
Tuz
Maydanoz
Yapılışı
Kabaklar kabukları soyulduktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendelenirYine rendenin kalın tarafı ile rendelenen soğan,tavaya konulan zeytinyağında kavrulur(Ama kısık ateşte)Üzerine kabaklar eklenir ve birlikte kavrulmaya bırakılırDiğer tarafta koyu yoğurt,mayonez ve dövülmüş sarımsaklar ile kıvamlı bir sos hazırlanırKabaklara tuz eklendikten sonra ocaktan alınır ve bu sos ile karıştırılırServis tabağına alındıktan sonra dolapta soğumaya bırakılırServis yapılmadan önce üzerine zeytinyağı gezdirilir,pul biber serpilir ve maydanozla süslendikten sonra servise hazırdır