Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Adile Duası Okunuşu

Adile Duası Okunuşu
0
157

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Adile Duası,Adile Duasının Okunuşu

Bismillahirrahmanirrahim

Allah, adaleti ayakta tutarak tanıklık etmiştir (açıklamıştır) ama, kendisinden başka ilah yoktur ve ilim sahipleri de buna tanıklık (ikrar) etmişlerdir Evet mutlak baskı ve hikmet sahibi Allah ’tan diğer ilah yoktur Allah nezdinde, adalet din İslam ’dır Ben çelimsiz, günahkar, ayaklanma eden, muhtaç ve hakir bir kulumBana nimet veren, beni yaratan, bana rızık veren ve bana ikramda yer alan –Allah ’ın birliğine şehadet ediyorum; nitekim O ’nun kendisi de kendi –birliğine şehadet etmiştir; tekrar melekler, ilim sahibi olan kulları da şehadet etmişlerdir ama, O ’dan başka ilah yoktur, O; nimet, ihsan, bağış ve nimet sahibidir; kadir, ezeli, alim, sürekli, diri, tek, ebedi bir varlıktır; duyan, görebilen, irade ve kerahet sahibidir; algılama eden, zengin ve tüm bu sıfatlara müstehaktır; tüm bu ulu sıfatlarla birlikte kuvvet ve kudret diye bir şey var olmadan önce güçlüydü; ilim ve illet diye bir şey ortaya çıkmadan önce alimdi; memleket ve mülk adına bir şey olmadan önce aralıksız sultandı; her evvelden önce, her ezelin ezelinde, her durumda münezzehti; her daha sonra sonradan hal değiştirmeden ebediyen sonsuz kalacaktır; zatı yaratılışın başında ve sonunda zengindir; batın ve zahirde hiçbir şeye ihtiyacı yoktur; O ’nun hükmünde hiçbir cefa yoktur ve meşiyyetinde özel bir cereyan yoktur; takdirinde işkence olmaz, hükümetinden kaçılmaz, kahrından bir yere sığınılmaz; gazap ve intikamından kurtuluş yeri yoktur; rahmeti gazabından öne geçmiştir, rahmetini talep eden hiç kimse mahrum olmaz; kullarını kendine itaatle mükellef kılınca engelleri kaldırdı ve itaate muvaffak olmada kuvvetsiz ile güçlüyü eşit kıldı; herkesin emrine itaat etmesini mümkün kıldı, günahtan sakınmanın yolunu kolay kıldı, herkesi ama güç ve kudretinin yettiği miktarda itaatiyle mükellef kıldı

Münezzehtir Allah; insanlara cömertliği ne kadar da açık, şanı ne değin da yücedir! Münezzehtir Allah, bağışı ne kadar da artı ve ihsanı ne kadar da yücedir O ’nun! Adaletini demeç etmeleri için peygamberler gönderdi, peygamberlerin vasilerini fazl ve ihsanını açığa çıkarması için atadı ve bizi, peygamberlerin efendisi, velilerinin en hayırlısı, has kullarının en üstünü, temiz kulların en üst makamına sahip olan Muhammed ’in –Allah ’ın salat ve selamı onun ve Ehli beyt ’inin üstüne olsun ümmetinden kıldı Biz de ona, bizi ağırlama ettiği şeye, ona nazil ettiği Kutr ’an ’a ,, Gadiri Hum ’da atadığı vasisine (Hz Ali ’ye) iman ettik Şehadet ederim ancak, muhtar peygamberden sonradan iyilik sahibi imamlar ve seçilmiş halifelerin ilki kafirleri öldüren Ali ’dir, ondan sonra evlatlarının büyüğü olan Hasan b Ali ’dir, daha sonra kardeşi ve Peygamber ’in torunu, Allah ’ın rızasına ast olan Hüseyin ’dir Sonra oğlu Ali b Hüseyin Zeynulabidin ’dir, sonra Muhammed Bakır, sonradan Cafer Sadık, sonra Musa Kâzım, sonra Ali Rıza, sonra Muhammed Taki, daha sonra Ali Naki, daha sonra tertemiz olan Hasan Askeri, sonradan alemin ümidi, Allah ’ın hücceti ve kâim olan halife beklenilen Mehdi ’dir; dünya onun kalmasıyla kalmakta, onun bereketiyle varlıklara rızık ulaşmakta, onun varlığıyla yer ve gök sabit kalmaktadır; Allah onun vesilesiyle yeryüzünü zulüm ve sitemle dolduktan sonra yargı ve eşitlikle dolduracaktır

Şehadet ederim ama, onların buyrukları hüccet, onların emrini gerçekleştirmek ve onlara itaat etmek farz, onları sevmek Allah ’ın ezeli hükmüyle zorunlu, onları izlemek kurtuluş sebebi, onlara muhalefet etmek helaket nedenidirOnların hepsi şüphesiz cennet ehlinin efendileri, kıyamet gününün şefaatçileri, yer ehlinin imamları ve Allah ’ın razı olduğu vasilerin en üstünüdürler

Şehadet ederim ama vefat haktır, kabirde sorguya bağlı tutulmak haktır, ölülerin yeniden dirilmeleri haktır, mahşerde haşredilmek haktır, Sırat haktır, terazi ve amellerin tartılması haktır, insanların hesaba çekilmesi haktır, kitap ve amel defteri haktır, cennet haktır, cehennem haktır ve de kıyamet saati gelecektir; bunda hiçbir belirsizlik yoktur ve Allah kabirde olanları diriltip çıkaracaktır

Allah ’ım! Senin lütuf ve keremine ulaşmak benim ümidimdir, ihsan ve rahmetine varmak benim arzumdur; ne cenneti yargı edeceğim bir amelim ve ne de senin razı olmana niçin olacak bir itaatim var Fakat şu var ancak, ben senin tevhid ve adaletine inanıyorum, senin ihsan ve lütfüne ümit besliyorum; sana, senin sevenlerinden olan Muhammed ve Ehli Beyt ’ini şefaatçi olarak getirdim Sen cömertlerin en cömerdi, merhametlilerin en merhametlisisin Allah ’ın salatı peygamberimiz Muhammed ’e ve onun tüm tertemiz ve arınmış Ehli Beyt ’inin üstüne olsun; onlara fazla çok selam olsun Şiddet ve zorlama ancak yüce ve yüce Allah ’tandır

Allah ’ım! Ey merhametlilerin en merhametlisi! Ben bu duada dile getirdiğim yakin ve imanımı ve dinimde sebatımı senin yanına emanet bırakıyorum; sen kendisine emanet bırakılanların en hayırlısısın; sen bize emaneti korumayı emretmişsin; o vefat vaktim gelip çatınca onu bana geri ver; rahmetinle, ey merhametlilerin en merhametlisi

Yazan: Şeyh Abbas Kummî
Mefatihu ’lCinan kitabından alıntıdır *

858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt