Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Adım Adım Pişmaniyeli Cheesecake Yapımı – Pratik Tarifler

Adım Adım Pişmaniyeli Cheesecake Yapımı – Pratik Tarifler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Görüntüsü ile çok şık ve nefis bir cheesecake tarifi…

Malzemeler:

1 paket yulaflı bisküvi, Yarım su bardağı fındık, 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 500 gr labne peyniri, 1 paket krema, 1,5 adet limon, 1 paket vanilya

Üzeri için:

Pişmaniye, Çilek sos

Hazırlanışı:

Yulaflı bisküviyi elinizle iyice ezin Tereyağını ocakta eritin Ezdiğiniz bisküvilerin içine parçalanmış fındıkları ekleyin Eriyen tereyağı bisküvi ve fındıkların üzerine ekleyip iyice yoğurun Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve bisküvi karışımını bastırarak yayın Derin dondurucuda bekletin

Yumurtanın beyazı ile sarısını ayrı ayrı yerlere ayıralım Yumurtanın beyazını mikser ile iyice bembeyaz olana kadar çırpın ve bekletin Ayrı bir yerde yumurta sarılarını toz şekerle iyice çırpın Yavaş yavaş kremayı katıp karıştırmaya devam edin Labneyi ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya devam edin

Vanilya, limon kabuğu ve limonun suyunu sıkıp ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın Kar beyazı gibi olan yumurta beyazını hazırladığınız hamurun içine ekleyin fakat asla çırpmayın Aşağıdan yukarı doğru plastik spatula yardımı ile hafif hafif karıştırın

Derin dondurucuda beklettiğiniz bisküvinin üzerine harcı ekleyip fırın tepsisine alın Fırın tepsisinin içine hafif su ekleyin ki kek çatlamasın Fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra soğuyan kekin üzerine çilek marmelatı ekleyip pişmaniye ile kaplayıp servis edin

Afiyet olsun

858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt