iltasyazilim
FD Üye
Adıyaman Usulü Hedik Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak geceden ıslatılmış hediklik buğday
*1 bardak geceden ıslatılmış nohut
*1 yemek kaşığı salça (ben domates ve biber karışık kullandım)
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 çay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı zahter
*1 adet soğan
*5 bardak su
*Tuz
Adıyaman Usulü Hedik Tarifi Yapılışı Buğdaya ilk önce düdüklü tencerede 5 bardak su eklenir ve 20 dakika pişirilir Sonra nohut eklenir ve 20 dakika da nohutla pişirilir Ayrı bir tavada yağla salça kavrulur, kavrulan salçaya diğer baharatlar eklenir, (acı isterseniz isteğe göre pul biber artırılır) çok kavurmadan altı kapatılır Bu karışımımız buğday ile nohutun üzerine boşaltılır, 10 dakika kaynadıktan sonra servis edilir Yöresel tatlar denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
*2 bardak geceden ıslatılmış hediklik buğday
*1 bardak geceden ıslatılmış nohut
*1 yemek kaşığı salça (ben domates ve biber karışık kullandım)
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 çay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı zahter
*1 adet soğan
*5 bardak su
*Tuz
Adıyaman Usulü Hedik Tarifi Yapılışı Buğdaya ilk önce düdüklü tencerede 5 bardak su eklenir ve 20 dakika pişirilir Sonra nohut eklenir ve 20 dakika da nohutla pişirilir Ayrı bir tavada yağla salça kavrulur, kavrulan salçaya diğer baharatlar eklenir, (acı isterseniz isteğe göre pul biber artırılır) çok kavurmadan altı kapatılır Bu karışımımız buğday ile nohutun üzerine boşaltılır, 10 dakika kaynadıktan sonra servis edilir Yöresel tatlar denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun