Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Adıyaman Usulü Hedik

Adıyaman Usulü Hedik

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Adıyaman Usulü Hedik Tarifi İçin Malzemeler

*2 bardak geceden ıslatılmış hediklik buğday
*1 bardak geceden ıslatılmış nohut
*1 yemek kaşığı salça (ben domates ve biber karışık kullandım)
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 çay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı zahter
*1 adet soğan
*5 bardak su
*Tuz

Adıyaman Usulü Hedik Tarifi Yapılışı Buğdaya ilk önce düdüklü tencerede 5 bardak su eklenir ve 20 dakika pişirilir Sonra nohut eklenir ve 20 dakika da nohutla pişirilir Ayrı bir tavada yağla salça kavrulur, kavrulan salçaya diğer baharatlar eklenir, (acı isterseniz isteğe göre pul biber artırılır) çok kavurmadan altı kapatılır Bu karışımımız buğday ile nohutun üzerine boşaltılır, 10 dakika kaynadıktan sonra servis edilir Yöresel tatlar denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt