Adıyaman Usulü Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 bütün tavuğun yarısı 2 su bardağı bulgur 7, 8 diş sarımsak Tuzlu Yağ Su Adıyaman Usulü Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı Adıyamanın en meşhur yemeklerinden bir tanesidir Diğer adı da sarımsaklı pilav başlangıçta tavuklarımızı çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp kavuruyoruz Sorasında kavrulan tavuklara üzerini geçecek şekilde kaynayan su ekliyoruz Tavukları uygun bir şekilde pişiriyoruz Tavuklar pislikten sonra sudan çıkarıyoruz Tenceredeki tavuk suyuna 2 bardak bulguru ekliyoruz Pişene değin kısık ateşte pişiriyoruz suyu beceriksiz olursa kaynaşmış su ekleyebilirsiniz giderken sarımsakları soyup eziyoruz Pilavın suyundan 2 kaşık sarımsağa ekliyoruz Pilavınızı piştiğinden içinden belirlenmiş olup kapatmaya yakın sarımsağı ekleyip bağlı tuzunu kendinize göre ayarlayıp ocağı kapatıyoruz Tavukları didikleyip yarım tatlı kaşığı tuzlu atıp tavada yarım nehir bardağı yağda kısa süre kızartıyoruz En son tavadaki yağı pilavımızın üstüne gezdiriyoruz 5 dakika dinlendirin pilavı tabağa aldıktan sonra tavukları üstüne koyuyoruz Afiyetle yiyoruz Herkese sağlık durumu olsun ol id tagoninread