iltasyazilim
FD Üye
Adıyaman Usulü Topak Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*1 çay bardağı beyaz susam
*1 çay bardağı kahverengi susam
*2 su bardağı kadar ceviz (isteğe bağlı değişebilir)
*2 su bardağı sıvı yağ
*2 5 su bardağı pekmez
Adıyaman Usulü Topak Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle unu rengi kahverengi olana kadar kavurun Sonra susamları ekleyip iyice kavurun Kavrulduktan sonra cevizi ekleyip onunla da kavurun Yağın yarısını koyup 1 kaç defa karıştırıp indirin Ocaktan indirdikten sonra sıcak sıcak pekmezini koyup iyice yoğurun kalan yağı da ekleyin Sonra topak topak yapıp tabağa dizin Eğer yuvarlanmayı tutmuyorsa yağ ekleyin ilave olarak Tadına bakın şekeri az gelirse pekmez ekleyerek şekerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz Şimdiden yapanlara afiyet olsun
*4 su bardağı un
*1 çay bardağı beyaz susam
*1 çay bardağı kahverengi susam
*2 su bardağı kadar ceviz (isteğe bağlı değişebilir)
*2 su bardağı sıvı yağ
*2 5 su bardağı pekmez
Adıyaman Usulü Topak Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle unu rengi kahverengi olana kadar kavurun Sonra susamları ekleyip iyice kavurun Kavrulduktan sonra cevizi ekleyip onunla da kavurun Yağın yarısını koyup 1 kaç defa karıştırıp indirin Ocaktan indirdikten sonra sıcak sıcak pekmezini koyup iyice yoğurun kalan yağı da ekleyin Sonra topak topak yapıp tabağa dizin Eğer yuvarlanmayı tutmuyorsa yağ ekleyin ilave olarak Tadına bakın şekeri az gelirse pekmez ekleyerek şekerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz Şimdiden yapanlara afiyet olsun