iltasyazilim
FD Üye
Adıyamanın Meşhur Sarımsaklı Tavuk Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet kalçalı but
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*8 su bardağı kaynar su
*67 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
Adıyamanın Meşhur Sarımsaklı Tavuk Pilavı Tarifi Yapılışı Kalçalı butları tencereye alıp üzerine sıvı yağ biraz tuz az biraz karabiber ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın Tavuğa su eklemeyin kendi suyunu salıp tekrar çekip yağını salar daha önceden eklediğimiz yağ ve tavuğun kendi yağıyla iyice kavurun Üzerine kaynar su koyup tavuğu haşlayın bu arada sarımsakları ezip bir kaseye alın tavuk haşlanırken suyun üzerine çıkan yağı ve suyundan biraz alıp sarımsağın üzerine ekleyin bir kenara koyup bekletinİyice haşlanan tavuğu sudan alıp tavaya bırakın bulguru tavuk suyunun içine koyun ve biraz tuz ve sıvı yağ ekleyin ben tavuğu kavurduğum esnada yağı bol koydum siz ister tavuğu kavurduğunuz zaman ister bulguru suya koyduğunuz zaman yağı koyun pilav pişerken tavuğu resimdeki gibi parçalara ayırıp tuzlayın ve biraz sıvı yağ ekleyip ocağa alın ve yağda kavurun pilav suyunu çekince altını kapatın sarımsaklı suyu kaşıkla karıştırıp pilavın üzerine dökün pilavı 12 defa karıştırıp kapağını kapatın bir kaç dk dinlendirin öyle pirinç pilavı gibi 10 dk falan değil çok beklerse lapa olur dinlenen pilavı tabaklara alıp üzerine iri didiklediğimiz Tavuk tan dizip afiyetle yiyin iz şimdiden yapan herkese afiyet olsun
*3 adet kalçalı but
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*8 su bardağı kaynar su
*67 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
Adıyamanın Meşhur Sarımsaklı Tavuk Pilavı Tarifi Yapılışı Kalçalı butları tencereye alıp üzerine sıvı yağ biraz tuz az biraz karabiber ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın Tavuğa su eklemeyin kendi suyunu salıp tekrar çekip yağını salar daha önceden eklediğimiz yağ ve tavuğun kendi yağıyla iyice kavurun Üzerine kaynar su koyup tavuğu haşlayın bu arada sarımsakları ezip bir kaseye alın tavuk haşlanırken suyun üzerine çıkan yağı ve suyundan biraz alıp sarımsağın üzerine ekleyin bir kenara koyup bekletinİyice haşlanan tavuğu sudan alıp tavaya bırakın bulguru tavuk suyunun içine koyun ve biraz tuz ve sıvı yağ ekleyin ben tavuğu kavurduğum esnada yağı bol koydum siz ister tavuğu kavurduğunuz zaman ister bulguru suya koyduğunuz zaman yağı koyun pilav pişerken tavuğu resimdeki gibi parçalara ayırıp tuzlayın ve biraz sıvı yağ ekleyip ocağa alın ve yağda kavurun pilav suyunu çekince altını kapatın sarımsaklı suyu kaşıkla karıştırıp pilavın üzerine dökün pilavı 12 defa karıştırıp kapağını kapatın bir kaç dk dinlendirin öyle pirinç pilavı gibi 10 dk falan değil çok beklerse lapa olur dinlenen pilavı tabaklara alıp üzerine iri didiklediğimiz Tavuk tan dizip afiyetle yiyin iz şimdiden yapan herkese afiyet olsun