iltasyazilim
FD Üye
Adıyaman Yöresel Yemekleri
Adıyamanın Meşhur Yemek tarifleri
adıyamanın yemekleri
Adıyamanın Meşhur Yemekleri nelerdir
Adıyamanın Ünlü Yemekleri
Ham köfte, İçli Köfte, Basalla (ekşili köfte), Cılbır, Mercimekli Köfte, Pestil, Yapıştırma ve Hıtap, Adıyaman'ın meşhur yemek türlerinden bazılarıdır İl merkezinde bölgesel yemeklerin bulunduğu lokantalar mevcuttur
Adıyaman Tavası
Malzemeler :
15 kg koyun eti kuşbaşı
250 gr çekilmiş kuyruk yağı
5 kg domates
15 kg patlıcan
250 gr yeşil biber
100 gr sarımsak
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı: Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı doğranır Tavaya doğranmış et konur, soyulmuş sarımsak etin üstüne serpilir, üstüne yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir ve üstüne doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve fırına verilir Piştikten sonra servis yapılır
Karıştırmalı Adıyaman Pilavı
Malzemeler :
15 kg bulgur
500 gr tereyağı
2 kg doğranmış et (kavurma et)
100 gr Salça
100 gr Pul biber
50 gr baharat
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı: Et kavrulur, bir tencereye alınarak üstüne salça dökülür, biber ve baharat üzerine 15 litre su ek edilir Kaynadıktan sonradan bulgur eklenerek bir arz kaynatılıp suyu çekildikten daha sonra servis yapılır
Burma Tatlısı
Malzemeler:
1 kg baklava unu
750 gr Antep fıstığı
500 gr tereyağı
35 gr nişasta
3 kg şeker
Hazırlanışı: Un hamur yapılıp 25 yumak halinde ayrılır, yumaklar yufka şeklinde açılır Yufkalar tepsiye her yufka arasına fıstık serpilerek yerleştirilir Tepside dilimlenir, üstüne yağ dökülerek fırına konur Piştikten daha sonra üzerine şerbeti dökülür *
Adıyamanın Meşhur Yemek tarifleri
adıyamanın yemekleri
Adıyamanın Meşhur Yemekleri nelerdir
Adıyamanın Ünlü Yemekleri
Ham köfte, İçli Köfte, Basalla (ekşili köfte), Cılbır, Mercimekli Köfte, Pestil, Yapıştırma ve Hıtap, Adıyaman'ın meşhur yemek türlerinden bazılarıdır İl merkezinde bölgesel yemeklerin bulunduğu lokantalar mevcuttur
Adıyaman Tavası
Malzemeler :
15 kg koyun eti kuşbaşı
250 gr çekilmiş kuyruk yağı
5 kg domates
15 kg patlıcan
250 gr yeşil biber
100 gr sarımsak
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı: Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı doğranır Tavaya doğranmış et konur, soyulmuş sarımsak etin üstüne serpilir, üstüne yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir ve üstüne doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve fırına verilir Piştikten sonra servis yapılır
Karıştırmalı Adıyaman Pilavı
Malzemeler :
15 kg bulgur
500 gr tereyağı
2 kg doğranmış et (kavurma et)
100 gr Salça
100 gr Pul biber
50 gr baharat
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı: Et kavrulur, bir tencereye alınarak üstüne salça dökülür, biber ve baharat üzerine 15 litre su ek edilir Kaynadıktan sonradan bulgur eklenerek bir arz kaynatılıp suyu çekildikten daha sonra servis yapılır
Burma Tatlısı
Malzemeler:
1 kg baklava unu
750 gr Antep fıstığı
500 gr tereyağı
35 gr nişasta
3 kg şeker
Hazırlanışı: Un hamur yapılıp 25 yumak halinde ayrılır, yumaklar yufka şeklinde açılır Yufkalar tepsiye her yufka arasına fıstık serpilerek yerleştirilir Tepside dilimlenir, üstüne yağ dökülerek fırına konur Piştikten daha sonra üzerine şerbeti dökülür *