iltasyazilim
FD Üye
Adjika (Acuka) Tarifi İçin Malzemeler
1 Kısım;
4 kg domates 700 gr havuç 700 gr ekşi yeşil elma 1 kg kırmızı biber Pişmeye az kala;
2 Kısım;
78 adet sivri ( Acılı ) 56 tiş sarmısak 1 demet maydanoz 3 çorbak silme tuz 2 çorbak tozşeker 2 çorbak kişniş tohumu öğütülmüş
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 1 saat 30dk Adjika (Acuka) Tarifi Yapılışı
Tüm malzemeler yıkanır 1)ci yazıda olan malzemeler kıyma makinasından geçirilir ve 4045 dak orta ateşte arasıra karıştırılarak pişirilir
( kabuğu temizlenmeden )
2)ci yazı da yine tüm malzemeler makinadan geçirilir ve tencerede pişen acuka üzerine edilir ve suyu çekilene kadar pişirilir
Tuz, şeker ve kişniş tozu da ilave edilir
Strelize edilmiş kavanozlara doldurulup kapağı iyice kapatalır
Afiyet olsun
1 Kısım;
4 kg domates 700 gr havuç 700 gr ekşi yeşil elma 1 kg kırmızı biber Pişmeye az kala;
2 Kısım;
78 adet sivri ( Acılı ) 56 tiş sarmısak 1 demet maydanoz 3 çorbak silme tuz 2 çorbak tozşeker 2 çorbak kişniş tohumu öğütülmüş
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 1 saat 30dk Adjika (Acuka) Tarifi Yapılışı
Tüm malzemeler yıkanır 1)ci yazıda olan malzemeler kıyma makinasından geçirilir ve 4045 dak orta ateşte arasıra karıştırılarak pişirilir
( kabuğu temizlenmeden )
2)ci yazı da yine tüm malzemeler makinadan geçirilir ve tencerede pişen acuka üzerine edilir ve suyu çekilene kadar pişirilir
Tuz, şeker ve kişniş tozu da ilave edilir
Strelize edilmiş kavanozlara doldurulup kapağı iyice kapatalır
Afiyet olsun