Son devirde rol aldığı dizilerle tanınan genç oyuncu Ayşegül Çınar, aracında uyuşturucu unsur bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Çınar kendisini, 'Bana ilişkin değil, hayatımda hiç uyuşturucu kullanmadım. Kurtulamadığım eski erkek arkadaşım bana tuzak kurdu.' sözüyle savunmuştu. Oyuncu bu sabah, adliyeye sevk edilmişti. Çınar, isimli denetim koşuluyla özgür bırakıldı.
Geçtiğimiz cumartesi akşamı gerçekleşen olayda polis grupları, Bebek Cevatpaşa Caddesi üzerinde bir araçta uyuşturucu satışı yapıldığı ihbarını aldı ve verilen adrese baskın yaptı. Art geriye park etmiş iki arabadan birinde birlikte oturan dizi oyuncusu Ayşegül Çınar ile arkadaşı Nimet Y.’ye Genel Güvenlik Taraması (GBT) ve araçlarına arama yapıldı.
Yapılan aramada, Çınar’a ilişkin olduğu tespit edilen lüks arabanın bagajında toplamı 19 gram olan iki başka uyuşturucu husus tespit edildi. Gözaltına alınan genç oyuncu ile arkadaşı sorgulanmak üzere Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ofis Amirliği'ne götürüldü.
Gözaltına alınan Çınar birinci tabirinde, 'Bana ilişkin değil, hayatımda hiç uyuşturucu kullanmadım. Kurtulamadığım eski erkek arkadaşım bana tuzak kurdu.' tabirlerini kullandı. Burada yapılan sorguda Çınar hususların kendisine ilişkin olmadığını tez etti ve eski sevgilisi Furkan Çalıkoğlu tarafından konulmuş olabileceğini söyledi. Bu sözün akabinde polis takımları Furkan Çalıkoğlu’nu da gözaltına aldı. Çalıkoğlu, suçlamaları reddetti.
Sorgularının tamamlanmasının akabinde bu sabah, oyuncu Ayşegül Çınar ile arkadaşı Nimet Y. adliyeye sevk edildiler. Çınar ve beraberindeki iki kişi, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından uyuşturucu ve uyarıcı unsur ticareti kabahatlerinden isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldılar.