Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Af ve mağfiret

Af ve mağfiret
0
154

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
4111 Ebu Eyyub radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Eğer siz hic gunah işlemeseydiniz, Allah Teala hazretleri sizi helak eder ve yerinize, gunah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı

Muslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizi, Da'avat 105, (3533)

4112 Muslim'de Ebu Hureyre'nin bir rivayeti şoyledir: ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Nefsim kudret elinde olan Zat'a yemin ederim ki, eğer siz hic gunah işlemeseniz, Allah sizi toptan helak eder; gunah işleyen, arkadan da istiğfar eden bir kavim yaratır ve onları mağfiret ederdi

Muslim, Tevbe 9, (2748)

Rezin şu ziyadede bulundu: ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdu ki: Nefsim elinde bulunan Zatı Zulcelal'e yemin olsun ki, gunah işlemediğiniz takdirde ondan daha buyuk olan ucb'e duşeceğinizden korkarım

Bu rivayet, Munziri'nin etTerğib ve'tTerhib'inde kaydedilmiştir (4, 20)

4113 Hz Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam (bir hadisi kudsi'de) Rabbinden naklen buyururlar ki: Bir kul gunah işledi ve: Ya Rabbi gunahımı affet!dedi

Hak Teala da: Kulum bir gunah işledi; arkadan bildi ki gunahları affeden veya gunah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır

Sonra kul donup tekrar gunah işler ve: Ey Rabbim gunahımı affet!der

Alllah Teala Hazretleri de:

Kulum bir gunah işledi ve bildi ki, gunahı affeden veya gunah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır

Sonra kul donup tekrar gunah işler ve: Ey Rabbim beni affeyle!der Allah Teala da:

Kulum gunah işledi ve bildi ki, gunahı affeden veya gunah sebebiyle muahaze eden bir Rabbi olduğunu bildi Dilediğini yap, ben seni affettim!buyurdu

Buhari, Tevhid 35; Muslim, Tevbe 29, (2758)

4114 Hz Enes radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Allah Teala Hazretleri diyor ki: Ey Ademoğlu! Sen bana dua edip, (affımı) umid ettikce ben senden her ne sadır olsa, aldırmam, ben seni affederim Ey Ademoğlu! Senin gunahın semanın bulutları kadar bile olsa, sonra bana donup istiğfar etsen, cok oluşuna bakmam, seni affederim Ey ademoğlu! Bana arz dolusu hata ile gelsen, sonunda hic bir şirk koşmaksızın bana kavuşursan, seni arz dolusu mağfiretimle karşılarım

Tirmizi, Da'avat 106, (3534)

4115 Cundeb radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Bir adam: Vallahi Allah falancayı mağfiret etmiyecek!diye kesip attı Allah Teala Hazretleri de: Falancaya mağfiret etmiyeceğim hususunda yemin eden de kim? Ben ona mağfiret ettim, senin amelini de iptal ettim!buyurdu

Muslim, Birr 137, (2621)

4116 Hz Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Beni İsrail'de birbirine zıd maksad guden iki kişi vardı: Biri gunahkardı, diğeri de ibadette gayret gosteriyordu Abid olan diğerine gunah işlerken rastlardı da: Vazgec!derdi Bir gun, yine onu gunah uzerinde yakaladı Yine, vazgecdedi Oburu:

Beni Allah'la başbaşa bırak Sen benim başıma mufettiş misin?dedi Oburu: Vallahi Allah seni mağfiret etmez Veya: Allah seni cennetine koymaz!dedi Bunun uzerine Allah ikisinin de ruhlarını kabzetti Bunlar Rabulaleminin huzurunda bir araya geldiler Allah Teala Hazretleri ibadette gayret edene: Sen benim elimdekine kadir misin?dedi Gunahkara da donerek: Git, rahmetimle cennete gir!buyurdu Diğeri icin de: Bunu ateşe goturun!emretti

Ebu Hureyre radıyallahu anh der ki: (Adamcağız Allah'ın gadabına dokunan munasebetsiz) bir kelime konuştu, bu kelime dunyasını da, ahiretini de heba etti

Ebu Davud, Edeb 51, (4901)

4117 Yine Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Bir adam vardı, (gunah işleyerek nefsine zulmetmekte) cok ileri idi Olum gelip catınca oğullarına dedi ki: Ben olunce, cesedimi yakın, kulumu iyice ezin ve ruzgarın onunde sacın Allah'a yemin olsun, eğer Rabbim beni bir yakalarsa hic kimseye vermediği azabı verir!

Olunce, bu soylediği ona yapıldı Allah da arz'a emrederek:

Sende ondan ne varsa bana toplayıver!dedi Arz da topladı Adam ayakta duruyordu Sen boyle bir vasiyeti niye yaptın?diye Rabb Teala sordu

Senden korktuğum icin ey Rabbim!cevabını verdi Allah Teala Hazretleri bu cevap uzerine onu affetti

Buhari, Tevhid 35, Enbiya 50; Muslim, Tevbe 25, (2756); Muvatta, Cenaiz 51, (1, 240); Nesai, Cenaiz 117, (4, 113)

4118 Ummu'dDerda radıyallahu anha anlatıyor: Ebu'dderda radıyallahu anh'ı işittim Demişti ki: ResUlullah aleyhissalatu vesselam'ı işittim, şoyle buyurdu: Muşrik olarak olenle, bir muslumanı haksız yere olduren haric, Allah butun gunahları affedebilir

Ebu Davud, Fiten 6, (4270)