Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Âfiyet

Âfiyet
0
127

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
1 Sağlık, sıhhat, bedende hastalık bulunmaması
Allahü teâlâdan âfiyet isteyiniz Îmândan sonra âfiyetten daha büyük nîmet yoktur (Hadîsi şerîfMüsnedi Ahmed bin Hanbel)
Yâ Rabbî! Senden sıhhat ve âfiyet ve emânete hiyânet etmemek ve güzel ahlâk ve kadere rızâ göstermeyi istiyorum Ey merhametlilerin en merhametlisi! Merhametin hakkı için bunları bana ver (Hadîsi şerîfEdebülmüfred)
Dert ve belâ gelince, Allahü teâlâya sığınmalı, kurtarması ve âfiyet vermesi için duâ etmeli, O'na yalvarmalıdır Allahü teâlâ duâ edenleri, sıhhat, selâmet ve âfiyet istiyenleri sever (Ahmed Fârûkî)
2 Günah işlememek
Yâ Rabbî! Bana ilim ver, hilm (yumuşaklık) ile zînetlendir Takvâ (haramlardan sakınmak) ihsân eyle Âfiyet ile beni zînetlendir (Hadîsi şerîfBerîka)
Büyüklerden biri, hep duâ eder, Allahü teâlâdan bir günlük âfiyet isterdi Adamın biri bu zâta; Sen hergün âfiyette değil misin?dedi Allahü teâlâdan öyle bir gün istiyorum ki, sabahtan akşama kadar Allahü teâlâya hiçbir günah işlemiyeyim Âfiyet le geçen gün böyle olurbuyurdu (İmâmı Rabbânî)

Similar threads

Yâ Rabbî! Bana ilim ver Hilm ile zînetlendir Takvâ (haramdan kaçmayı) ihsân eyle! Âfiyet ile beni güzelleştir (Hadîsi şerîfBerîka) Allahü teâlâ, hayâ, hilm ve iffet sâhiblerini sever Fuhuş (çirkin) söyleyenleri ve sarkıntılık yaparak dilenenleri sevmez (Hadîsi şerîfBerîka) İlim, öğrenmekle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Allahü teâlâ insanları yaratırken, ecellerini, ömürlerini ve rızıklarını takdir etmiştir (Hadîsi şerîfBerîka) Hadîsi şerîfte; İlâçların en iyisi, Kur'ânı kerîmdirbuyruldu Hastaya okunursa hastalığı hafifler Eceli gelmemiş ise iyi olur Eceli gelmiş ise, rûhunu teslim etmesi kolay olur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Kullarının duâlarını kabûl eden mânâsına Allahü teâlânın Esmâi hüsnâsından Dert ve belâlar gelince, Allahü teâlâya sığınmalı, âfiyet vermesi, kurtarması için duâ etmeli, O'na yalvarmalıdır Allahü teâlâ duâ edenleri, sıhhat ve selâmet isteyenleri sever O mücîbdir (İmâmı Rabbânî)
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Belli vakit Hayâtın sonu Hayat sâhibinin, canlının ölümü için Allahü teâlânın takdir ve tâyin ettiği vakit Allahü teâlâ insanları yaratırken, ecellerini, ömürlerini ve rızıklarını takdir etmiştir (Hadîsi şerîfBerîka) Hadîsi şerîfte; İlâçların en iyisi, Kur'ânı kerîmdirbuyruldu Hastaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
241
Berât gecesini büyük nîmet, fırsat biliniz! Çünkü belli bir gecedir Şâban'ın on beşinci gecesidir Kadr gecesi, çok büyük ise de, hangi gece olduğu belli değildir Bu gece, çok ibâdet yapınız Yoksa kıyâmet günü pişmân olursunuz! (Hadîsi şerîfRiyâdunNâsihîn) Berât gecesinde çok duâ etmeli, kötü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
858,465Konular
981,138Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt