Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

afrika kıtasının en büyük ülkesi

afrika kıtasının en büyük ülkesi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
afrika'nın en büyük ülkesi neresi,afrika'nın en büyük ülkesi sudan

afrika kıtasının en büyük ülkesi SUDAN dır,

Sudan (Sudan Cumhuriyeti), Afrika'nın en geniş ülkesi Başkenti Hartum'dur Bir Doğu Afrika ülkesi olan Sudan kuzeyden Mısır, kuzeydoğudan Kızıldeniz, doğudan Etiyopya ve Eritre, güneyden Kenya, Uganda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti (Zaire), batıdan Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad, kuzeybatıdan da Libya'yla çevrilidir

Yaklaşık 2,506 milyon km2'lik yüzölçümü ile dünyanın en büyük 10 ülkesidir Nüfus bakımından ise yaklaşık 39,4 milyon kişilik nüfusu ile dünyanın en büyük 32 nüfusuna sahiptir

Manâlı Şehirleri
* Hartum (başkent)
* Omdurman (en büyük büyük kasaba)
* Port Sudan
* Wadi Menadi
* El Obeid
* Gadarif
* Nyala
* Cuba
* Atbara
* Kassala
* Wau
* Kosti *

Similar threads

Sudan Nüfusu 2019 Sudan Nüfus Bilgileri 2019 Sudan veya resmî adıyla Sudan Cumhuriyeti veya Kuzey Sudan, Afrika'nın en geniş 3 ülkesi Başkenti Hartum'dur Bir Doğu Afrika ülkesi olan Sudan kuzeyden Mısır, kuzeydoğudan Kızıldeniz, doğudan Etiyopya ve Eritre, güneyden Güney Sudan, batıdan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Sudan Bayrağı Sudan Ülke Bayrağı Devlete Ait Sudan ya da resmî adıyla Sudan Cumhuriyeti ya da Kuzey Sudan, Afrika'nın en geniş 3 ülkesi Başkenti Hartum'dur Bir Doğu Afrika ülkesi olan Sudan kuzeyden Mısır, kuzeydoğudan Kızıldeniz, doğudan Etiyopya ve Eritre, güneyden Güney Sudan, batıdan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Etiyopya'nın resmi dili nedir? Afrika kıtasının kuzeydoğusunda yer alan Etiyopya ’nın devlete ait dili Amharca'dır Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti (Amharca: Ityopp'ya Federalawi Demokrasiyawi Ripeblik) büyük bir Doğu Afrika ülkesi Ülkenin başkenti yerel dilde yeni çiçekanlamına gelen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Afrika Kıtasındaki ülkeler Afrika, keza yüzölçümü keza de nüfus bakımından Asya'dan sonradan dünyanın en büyük ikinci kıtasıdır Takriben 30065000 km2'lik alanı ile dünya topraklarının %20,4'ünü kapsamaktadır Afrika Kıtasındaki ülkeler Angola Bassas Da Indıa Batı Sahra Benin Bostvana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Sudan Nufusu 2019 Sudan Nufus Bilgileri 2019 Sudan ya da resmi adıyla Sudan Cumhuriyeti ya da Kuzey Sudan, Afrika'nın en geniş 3 ulkesi Başkenti Hartum'dur Bir Doğu Afrika ulkesi olan Sudan kuzeyden Mısır, kuzeydoğudan Kızıldeniz, doğudan Etiyopya ve Eritre, guneyden Guney Sudan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt