iltasyazilim
FD Üye
Afyon Bükmesi 2 Tarifi İçin Malzemeler
*8 su bardağı un (200 ml) unu kontrollü olarak ilave edebilirsiniz hamurun kıvamına göre
*1 su bardağı su + yarımdan biraz daha az su
*1 su bardağı süt + yarımdan biraz daha az süt
*1 5 yemek kaşığı sirke
*Tuz
Üzeri için;
*Haşhaş ve sıvı yağ
Mercimekli iç için;
*1 yada 1 5 su bardağı Mercimek
**1 tane kuru soğan
*Tuz, karabiber
Patatesli iç için;
*2 adet patates
*1 tane kuru soğan
*Tuz,karabiber,
Afyon Bükmesi 2 Tarifi Yapılışı Mercimekli harç; 1 yada 1 5 su bardağı Mercimeği haşlıyoruz, 1 tane kuru soğanı kavuruyoruz sonra tuz, karabiber ilave edip karıştırıyoruz
Patatesli harç; 2 adet küçük boy patatesleri haşlıyoruz 1 tane kuru soğan kavuruyoruz sonra tuz, karabiber, kırmızıbiber ilave edip karıştırıyoruz
Herkese Hayırlı Ramazanlar gerçekten çıtır çıtır vee enfes bir bükme deneseniz pişman olmazsınız
*8 su bardağı un (200 ml) unu kontrollü olarak ilave edebilirsiniz hamurun kıvamına göre
*1 su bardağı su + yarımdan biraz daha az su
*1 su bardağı süt + yarımdan biraz daha az süt
*1 5 yemek kaşığı sirke
*Tuz
Üzeri için;
*Haşhaş ve sıvı yağ
Mercimekli iç için;
*1 yada 1 5 su bardağı Mercimek
**1 tane kuru soğan
*Tuz, karabiber
Patatesli iç için;
*2 adet patates
*1 tane kuru soğan
*Tuz,karabiber,
Afyon Bükmesi 2 Tarifi Yapılışı Mercimekli harç; 1 yada 1 5 su bardağı Mercimeği haşlıyoruz, 1 tane kuru soğanı kavuruyoruz sonra tuz, karabiber ilave edip karıştırıyoruz
Patatesli harç; 2 adet küçük boy patatesleri haşlıyoruz 1 tane kuru soğan kavuruyoruz sonra tuz, karabiber, kırmızıbiber ilave edip karıştırıyoruz
Herkese Hayırlı Ramazanlar gerçekten çıtır çıtır vee enfes bir bükme deneseniz pişman olmazsınız