Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Afyon Bükmesi (Afyon Usulü)

Afyon Bükmesi (Afyon Usulü)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Afyon Bükmesi (Afyon Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

*5 su bardağı un
*2 su bardağı su
*2 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı sıvı yağ

Açmak için;


*2 su bardağı nişasta (un da olur ama ben daha çıtır olması için nişasta ile açıyorum hem daha kolay açılıyor)

Arasına;


*150 gr tereyağı
*1,5 su bardağı haşhaş ezmesi

İç malzeme;


*1 su bardağı haşlanmış süzülmüş yeşil mercimek (250 ml bardak kullandım)
*2 soğan
*Sıvı yağ
*Karabiber
*Tuz
*Pul biber (isteğe bağlı)

Afyon Bükmesi (Afyon Usulü) Tarifi Yapılışı Hamurun tüm malzemelerini karıştıralım ve 15 dakika dinlendirelim
O sırada iç malzemeyi hazırlayalım Soğanları sıvı yağ ile kavuralım ve mercimeği ekleyelim, baharatları ekleyelim ve kenara koyalım
Hamuru 4 bezeye bölelim Her bezeyi nişasta ile açalım, içine tereyağı ve haşhaş sürelim, katlayalım
Her bezeyi iç içe koyalım ve aynı işlemi yapalım
Derin dondurucu da 20 dakika bekletelim
Hamuru kare şekilde parçalar yapalım Oklava ile açıp, içine mercimekli harcı koyalım
Üzerine haşhaşlı tereyağı karışımı sürelim, isteğe bağlı susam da konulur
180 derece yaklaşık 40 dakika alt üst pişinceye kadar soğuk, ısınmamış fırında pişirelim
Afiyet olsun*??
 

Similar threads

Afyon Bükmesi Çıtır Çıtır Tel Tel Kabaran Tarifi İçin Malzemeler *7 su bardağı un *Tuz *Su Üzerine ve içine sürmek için : *150 gr Tereyağı *1 su bardağı sıvı yağ *Ezilmiş haşhaş İç harcı için : *Peynir ,maydanoz *İstenilen başka malzeme de konabilir Afyon Bükmesi Çıtır Çıtır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Meşhur Afyon Bükmesi Tarifi İçin Malzemeler İç malzemeler; *Soğanlı kıyma *2 adet haslanmış patates *2 su bardağı yeşil mercimek (İsteğinize göre ) *3 su bardağı ezilmiş haşhaş *3 su bardağı un *1 tatlı kaşığı sirke *2 çorba kaşığı iç yağ *1 çay bardağı sıvı yağ Meşhur Afyon Bükmesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Patatesli Afyon Bükmesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *5 su bardağı un *1 tatlı kaşığı tuz *1 yemek kaşığı yoğurt *Su İç harcı; *4 adet haşlanmış rendelenmiş patates *200 gr beyaz peynir *Pulbiber, kara biber, kimyon, tuz bir tutam maydanoz Hamur arası için; *1 buçuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Tembel İşi Afyon Bükmesi Tarifi İçin Malzemeler *6 adet hazır yufka *2 su bardağı yeşil mercimek *2 yemek kaşığı tepeleme ezme siyah haşhaş *Sıvı yağ *Tuz *Pulbiber Tembel İşi Afyon Bükmesi Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar, afyon bükmesi elle açılan biraz uğraştırıcı fakat bir o kadarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Afyon Bükmesi (Balkabaklı) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; *45 su bardağı un (Ben göz kararı koydum) *Aldığı kadar ılık su *Kuru maya *Tuz İç harcı için; *1 kg bal kabağı *1 adet pırasa *Yarım demet maydanoz *Az miktarda sıvı yağ *Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt