iltasyazilim
FD Üye
Afyon Bükmesi (Afyon Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı un
*2 su bardağı su
*2 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Açmak için;
*2 su bardağı nişasta (un da olur ama ben daha çıtır olması için nişasta ile açıyorum hem daha kolay açılıyor)
Arasına;
*150 gr tereyağı
*1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
İç malzeme;
*1 su bardağı haşlanmış süzülmüş yeşil mercimek (250 ml bardak kullandım)
*2 soğan
*Sıvı yağ
*Karabiber
*Tuz
*Pul biber (isteğe bağlı)
Afyon Bükmesi (Afyon Usulü) Tarifi Yapılışı Hamurun tüm malzemelerini karıştıralım ve 15 dakika dinlendirelim
O sırada iç malzemeyi hazırlayalım Soğanları sıvı yağ ile kavuralım ve mercimeği ekleyelim, baharatları ekleyelim ve kenara koyalım
Hamuru 4 bezeye bölelim Her bezeyi nişasta ile açalım, içine tereyağı ve haşhaş sürelim, katlayalım
Her bezeyi iç içe koyalım ve aynı işlemi yapalım
Derin dondurucu da 20 dakika bekletelim
Hamuru kare şekilde parçalar yapalım Oklava ile açıp, içine mercimekli harcı koyalım
Üzerine haşhaşlı tereyağı karışımı sürelim, isteğe bağlı susam da konulur
180 derece yaklaşık 40 dakika alt üst pişinceye kadar soğuk, ısınmamış fırında pişirelim
Afiyet olsun*??
*5 su bardağı un
*2 su bardağı su
*2 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Açmak için;
*2 su bardağı nişasta (un da olur ama ben daha çıtır olması için nişasta ile açıyorum hem daha kolay açılıyor)
Arasına;
*150 gr tereyağı
*1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
İç malzeme;
*1 su bardağı haşlanmış süzülmüş yeşil mercimek (250 ml bardak kullandım)
*2 soğan
*Sıvı yağ
*Karabiber
*Tuz
*Pul biber (isteğe bağlı)
Afyon Bükmesi (Afyon Usulü) Tarifi Yapılışı Hamurun tüm malzemelerini karıştıralım ve 15 dakika dinlendirelim
O sırada iç malzemeyi hazırlayalım Soğanları sıvı yağ ile kavuralım ve mercimeği ekleyelim, baharatları ekleyelim ve kenara koyalım
Hamuru 4 bezeye bölelim Her bezeyi nişasta ile açalım, içine tereyağı ve haşhaş sürelim, katlayalım
Her bezeyi iç içe koyalım ve aynı işlemi yapalım
Derin dondurucu da 20 dakika bekletelim
Hamuru kare şekilde parçalar yapalım Oklava ile açıp, içine mercimekli harcı koyalım
Üzerine haşhaşlı tereyağı karışımı sürelim, isteğe bağlı susam da konulur
180 derece yaklaşık 40 dakika alt üst pişinceye kadar soğuk, ısınmamış fırında pişirelim
Afiyet olsun*??