iltasyazilim
FD Üye
Afyon Bükmesi (Balkabaklı) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*45 su bardağı un (Ben göz kararı koydum)
*Aldığı kadar ılık su
*Kuru maya
*Tuz
İç harcı için;
*1 kg bal kabağı
*1 adet pırasa
*Yarım demet maydanoz
*Az miktarda sıvı yağ
*Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kuru nane (Baharatını isteğe göre değiştirebilirsiniz)
Hamur ve üzeri için;
*Haşhaş ve sıvı yağ
Afyon Bükmesi (Balkabaklı) Tarifi Yapılışı Öncelikle belirtmek isterim ki ben bu tarifi yaparken belli bir ölçü kullanmadım anne tarifi hepsini göz kararı yaptım Memleket Afyon olunca göz aşinalığı oluyor
Yapılışına gelince, önce hamuru yoğuruyoruz ki diğer malzemeleri hazırlarken hamur dinlensin kabarsın Hamur dinlenirken iç malzemeyi hazırlayalım Önceden soyulmuş kabakları rendeden geçirip suyunu sıkıyoruz, pırasayı çok ince olacak şekilde doğuruyoruz Ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz Derin küçük bi kaseye sıvı yağ ve haşhaş koyuyoruz Dinlenen hamurdan bir parça alıp açıyoruz içine haşhaş sürüp iki yandan da katılıyoruz sonrasında ortadan ikiye kesip dilim dilim olacak şekilde tekrar kesiyoruz Açma açar gibi açıp iç malzemeden koyup iki yandan da kapatıp tepsiye sıralıyoruz Hepsi bittikten sonra tepsidekilerin de üzerine yağlı haşhaşdan sürüp 200° ısıtılmış fırında yaklaşık 1520 dk pişiriyoruz AFİYET OLSUN
Not:Benim malzememden bu şekilde bir tepsi çıktı isteğe göre malzeme çoğaltılabilir Ben balkabağı mevsimi olduğu için iç malzemesini bu şekilde hazırladım ama patatesli, mercimekli de yapabilirsiniz ben hepsini de severek yiyorum
*45 su bardağı un (Ben göz kararı koydum)
*Aldığı kadar ılık su
*Kuru maya
*Tuz
İç harcı için;
*1 kg bal kabağı
*1 adet pırasa
*Yarım demet maydanoz
*Az miktarda sıvı yağ
*Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kuru nane (Baharatını isteğe göre değiştirebilirsiniz)
Hamur ve üzeri için;
*Haşhaş ve sıvı yağ
Afyon Bükmesi (Balkabaklı) Tarifi Yapılışı Öncelikle belirtmek isterim ki ben bu tarifi yaparken belli bir ölçü kullanmadım anne tarifi hepsini göz kararı yaptım Memleket Afyon olunca göz aşinalığı oluyor
Yapılışına gelince, önce hamuru yoğuruyoruz ki diğer malzemeleri hazırlarken hamur dinlensin kabarsın Hamur dinlenirken iç malzemeyi hazırlayalım Önceden soyulmuş kabakları rendeden geçirip suyunu sıkıyoruz, pırasayı çok ince olacak şekilde doğuruyoruz Ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz Derin küçük bi kaseye sıvı yağ ve haşhaş koyuyoruz Dinlenen hamurdan bir parça alıp açıyoruz içine haşhaş sürüp iki yandan da katılıyoruz sonrasında ortadan ikiye kesip dilim dilim olacak şekilde tekrar kesiyoruz Açma açar gibi açıp iç malzemeden koyup iki yandan da kapatıp tepsiye sıralıyoruz Hepsi bittikten sonra tepsidekilerin de üzerine yağlı haşhaşdan sürüp 200° ısıtılmış fırında yaklaşık 1520 dk pişiriyoruz AFİYET OLSUN
Not:Benim malzememden bu şekilde bir tepsi çıktı isteğe göre malzeme çoğaltılabilir Ben balkabağı mevsimi olduğu için iç malzemesini bu şekilde hazırladım ama patatesli, mercimekli de yapabilirsiniz ben hepsini de severek yiyorum