Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Afyon Bükmesi (Balkabaklı)

Afyon Bükmesi (Balkabaklı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Afyon Bükmesi (Balkabaklı) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;


*45 su bardağı un (Ben göz kararı koydum)
*Aldığı kadar ılık su
*Kuru maya
*Tuz

İç harcı için;


*1 kg bal kabağı
*1 adet pırasa
*Yarım demet maydanoz
*Az miktarda sıvı yağ
*Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kuru nane (Baharatını isteğe göre değiştirebilirsiniz)

Hamur ve üzeri için;


*Haşhaş ve sıvı yağ

Afyon Bükmesi (Balkabaklı) Tarifi Yapılışı Öncelikle belirtmek isterim ki ben bu tarifi yaparken belli bir ölçü kullanmadım anne tarifi hepsini göz kararı yaptım Memleket Afyon olunca göz aşinalığı oluyor
Yapılışına gelince, önce hamuru yoğuruyoruz ki diğer malzemeleri hazırlarken hamur dinlensin kabarsın Hamur dinlenirken iç malzemeyi hazırlayalım Önceden soyulmuş kabakları rendeden geçirip suyunu sıkıyoruz, pırasayı çok ince olacak şekilde doğuruyoruz Ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz Derin küçük bi kaseye sıvı yağ ve haşhaş koyuyoruz Dinlenen hamurdan bir parça alıp açıyoruz içine haşhaş sürüp iki yandan da katılıyoruz sonrasında ortadan ikiye kesip dilim dilim olacak şekilde tekrar kesiyoruz Açma açar gibi açıp iç malzemeden koyup iki yandan da kapatıp tepsiye sıralıyoruz Hepsi bittikten sonra tepsidekilerin de üzerine yağlı haşhaşdan sürüp 200° ısıtılmış fırında yaklaşık 1520 dk pişiriyoruz AFİYET OLSUN

Not:Benim malzememden bu şekilde bir tepsi çıktı isteğe göre malzeme çoğaltılabilir Ben balkabağı mevsimi olduğu için iç malzemesini bu şekilde hazırladım ama patatesli, mercimekli de yapabilirsiniz ben hepsini de severek yiyorum
 

Similar threads

Patatesli Afyon Bükmesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *5 su bardağı un *1 tatlı kaşığı tuz *1 yemek kaşığı yoğurt *Su İç harcı; *4 adet haşlanmış rendelenmiş patates *200 gr beyaz peynir *Pulbiber, kara biber, kimyon, tuz bir tutam maydanoz Hamur arası için; *1 buçuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Afyon Bükmesi (Afyon Usulü) Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı un *2 su bardağı su *2 çay kaşığı tuz *2 yemek kaşığı sirke *2 yemek kaşığı sıvı yağ Açmak için; *2 su bardağı nişasta (un da olur ama ben daha çıtır olması için nişasta ile açıyorum hem daha kolay açılıyor) Arasına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Tembel İşi Afyon Bükmesi Tarifi İçin Malzemeler *6 adet hazır yufka *2 su bardağı yeşil mercimek *2 yemek kaşığı tepeleme ezme siyah haşhaş *Sıvı yağ *Tuz *Pulbiber Tembel İşi Afyon Bükmesi Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar, afyon bükmesi elle açılan biraz uğraştırıcı fakat bir o kadarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Afyon Bükmesi Çıtır Çıtır Tel Tel Kabaran Tarifi İçin Malzemeler *7 su bardağı un *Tuz *Su Üzerine ve içine sürmek için : *150 gr Tereyağı *1 su bardağı sıvı yağ *Ezilmiş haşhaş İç harcı için : *Peynir ,maydanoz *İstenilen başka malzeme de konabilir Afyon Bükmesi Çıtır Çıtır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Afyon Bükmesi 2 Tarifi İçin Malzemeler *8 su bardağı un (200 ml) unu kontrollü olarak ilave edebilirsiniz hamurun kıvamına göre *1 su bardağı su + yarımdan biraz daha az su *1 su bardağı süt + yarımdan biraz daha az süt *1 5 yemek kaşığı sirke *Tuz Üzeri için; *Haşhaş ve sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt