Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Afyon Bükmesi Çıtır Çıtır Tel Tel Kabaran

Afyon Bükmesi Çıtır Çıtır Tel Tel Kabaran

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Afyon Bükmesi Çıtır Çıtır Tel Tel Kabaran Tarifi İçin Malzemeler

*7 su bardağı un
*Tuz
*Su

Üzerine ve içine sürmek için :


*150 gr Tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
*Ezilmiş haşhaş

İç harcı için :


*Peynir ,maydanoz
*İstenilen başka malzeme de konabilir

Afyon Bükmesi Çıtır Çıtır Tel Tel Kabaran Tarifi Yapılışı Hamurumuzu un, su, tuz ile börek hamuru olarak yoğuralım
Böreği iki parçaya bölelim iki yumak olacak ince bir şekilde açalım mendil serili bir yere ilk açtığımız bezeyi koyalım, onu yağ ve haşhaş sürelim, ikinci yufkayı da açıp ilk yufkanın üzerine koyup onuda yağlayalım ve resimlerde göreceksiniz ,katlama aşamalarını ,yağ ve haşhaş sürerek katlayalım
Katlanan hamuru küçük kareler olacak şekilde keselim
Kestiğimiz parçaları oklava ile kare olacak şekilde açalım ve iç harçtan koyup bükme şeklinde kapatıp tepsiye dizelim
Üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımı sürüp haş haş sürelim 200 derecelik fırında nar gibi olana dek pişirelim
Afiyet Olsun
 

Similar threads

Afyon Bükmesi (Afyon Usulü) Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı un *2 su bardağı su *2 çay kaşığı tuz *2 yemek kaşığı sirke *2 yemek kaşığı sıvı yağ Açmak için; *2 su bardağı nişasta (un da olur ama ben daha çıtır olması için nişasta ile açıyorum hem daha kolay açılıyor) Arasına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Afyon Bükmesi 2 Tarifi İçin Malzemeler *8 su bardağı un (200 ml) unu kontrollü olarak ilave edebilirsiniz hamurun kıvamına göre *1 su bardağı su + yarımdan biraz daha az su *1 su bardağı süt + yarımdan biraz daha az süt *1 5 yemek kaşığı sirke *Tuz Üzeri için; *Haşhaş ve sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Afyon Usulü El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı un *Su *Tuz İç harcı için : *Yarım kilo ıspanak *1 tane soğan *1 küçük kase lor peynir *Toz kırmızı biber *Karabiber *Sıvı yağ Üzerine ve içine sürmek için : *150gr Tereyağı *1 su bardağı sıvı yağ *Ezilmiş Haş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Meşhur Afyon Bükmesi Tarifi İçin Malzemeler İç malzemeler; *Soğanlı kıyma *2 adet haslanmış patates *2 su bardağı yeşil mercimek (İsteğinize göre ) *3 su bardağı ezilmiş haşhaş *3 su bardağı un *1 tatlı kaşığı sirke *2 çorba kaşığı iç yağ *1 çay bardağı sıvı yağ Meşhur Afyon Bükmesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Afyon Bükmesi (Balkabaklı) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; *45 su bardağı un (Ben göz kararı koydum) *Aldığı kadar ılık su *Kuru maya *Tuz İç harcı için; *1 kg bal kabağı *1 adet pırasa *Yarım demet maydanoz *Az miktarda sıvı yağ *Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt