iltasyazilim
FD Üye
Afyon Bükmesi Çıtır Çıtır Tel Tel Kabaran Tarifi İçin Malzemeler
*7 su bardağı un
*Tuz
*Su
Üzerine ve içine sürmek için :
*150 gr Tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
*Ezilmiş haşhaş
İç harcı için :
*Peynir ,maydanoz
*İstenilen başka malzeme de konabilir
Afyon Bükmesi Çıtır Çıtır Tel Tel Kabaran Tarifi Yapılışı Hamurumuzu un, su, tuz ile börek hamuru olarak yoğuralım
Böreği iki parçaya bölelim iki yumak olacak ince bir şekilde açalım mendil serili bir yere ilk açtığımız bezeyi koyalım, onu yağ ve haşhaş sürelim, ikinci yufkayı da açıp ilk yufkanın üzerine koyup onuda yağlayalım ve resimlerde göreceksiniz ,katlama aşamalarını ,yağ ve haşhaş sürerek katlayalım
Katlanan hamuru küçük kareler olacak şekilde keselim
Kestiğimiz parçaları oklava ile kare olacak şekilde açalım ve iç harçtan koyup bükme şeklinde kapatıp tepsiye dizelim
Üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımı sürüp haş haş sürelim 200 derecelik fırında nar gibi olana dek pişirelim
Afiyet Olsun
*7 su bardağı un
*Tuz
*Su
Üzerine ve içine sürmek için :
*150 gr Tereyağı
*1 su bardağı sıvı yağ
*Ezilmiş haşhaş
İç harcı için :
*Peynir ,maydanoz
*İstenilen başka malzeme de konabilir
Afyon Bükmesi Çıtır Çıtır Tel Tel Kabaran Tarifi Yapılışı Hamurumuzu un, su, tuz ile börek hamuru olarak yoğuralım
Böreği iki parçaya bölelim iki yumak olacak ince bir şekilde açalım mendil serili bir yere ilk açtığımız bezeyi koyalım, onu yağ ve haşhaş sürelim, ikinci yufkayı da açıp ilk yufkanın üzerine koyup onuda yağlayalım ve resimlerde göreceksiniz ,katlama aşamalarını ,yağ ve haşhaş sürerek katlayalım
Katlanan hamuru küçük kareler olacak şekilde keselim
Kestiğimiz parçaları oklava ile kare olacak şekilde açalım ve iç harçtan koyup bükme şeklinde kapatıp tepsiye dizelim
Üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımı sürüp haş haş sürelim 200 derecelik fırında nar gibi olana dek pişirelim
Afiyet Olsun