iltasyazilim
FD Üye
Gereçler:
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı mısır nişastası
Damla Sakızı
1,5 su bardağı toz şeker
Krem Şanti
1 paket margarin
1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
Hindistan cevizi
Ceviz
Yapılışı:
Cezvede damla sakızı biraz süt ile Derin bir pişirme kabına: Cezvede erimiş damla sakızlı süt ile kalan süt, şeker, margarinin yarısı, konulur, kaynayana kadar pişirilir Fok fok etmeye başlayınca, vanilya ve kalan margarin ilave edilir 10 dk daha pişirilir Sürekli karıştırılarak Ocakdan alınırken sıvı yağ ilave edilip mikser ile karıştırılır
Büyük Fırın tepsisinin üzerine hindistan cevizi serpilir her yerini kaplayacak şekilde,üzerine yapılan muhallebi dökülür soğumaya bırakılır
Krem Şanti yapılır dolaba konulur soğuyana kadar bekler
Soğuyan muhallebinin üzerine ince bir tabaka olarak krem şanti sürülür düzgün bir şekilde üstüne çekilmiş ceviz konur en az 5 saat mümkünse 1 gece bekler Dilimleyip rulolar yapılarak servis yapılır
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
keserken dikkatli olmalı muhallebi dağıtılmamalıdır
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı mısır nişastası
Damla Sakızı
1,5 su bardağı toz şeker
Krem Şanti
1 paket margarin
1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
Hindistan cevizi
Ceviz
Yapılışı:
Cezvede damla sakızı biraz süt ile Derin bir pişirme kabına: Cezvede erimiş damla sakızlı süt ile kalan süt, şeker, margarinin yarısı, konulur, kaynayana kadar pişirilir Fok fok etmeye başlayınca, vanilya ve kalan margarin ilave edilir 10 dk daha pişirilir Sürekli karıştırılarak Ocakdan alınırken sıvı yağ ilave edilip mikser ile karıştırılır
Büyük Fırın tepsisinin üzerine hindistan cevizi serpilir her yerini kaplayacak şekilde,üzerine yapılan muhallebi dökülür soğumaya bırakılır
Krem Şanti yapılır dolaba konulur soğuyana kadar bekler
Soğuyan muhallebinin üzerine ince bir tabaka olarak krem şanti sürülür düzgün bir şekilde üstüne çekilmiş ceviz konur en az 5 saat mümkünse 1 gece bekler Dilimleyip rulolar yapılarak servis yapılır
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
keserken dikkatli olmalı muhallebi dağıtılmamalıdır