Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Afyon Kaymağı

Afyon Kaymağı
0
103

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Gereçler:
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı mısır nişastası
Damla Sakızı
1,5 su bardağı toz şeker
Krem Şanti
1 paket margarin
1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
Hindistan cevizi
Ceviz

Yapılışı:
Cezvede damla sakızı biraz süt ile Derin bir pişirme kabına: Cezvede erimiş damla sakızlı süt ile kalan süt, şeker, margarinin yarısı, konulur, kaynayana kadar pişirilir Fok fok etmeye başlayınca, vanilya ve kalan margarin ilave edilir 10 dk daha pişirilir Sürekli karıştırılarak Ocakdan alınırken sıvı yağ ilave edilip mikser ile karıştırılır

Büyük Fırın tepsisinin üzerine hindistan cevizi serpilir her yerini kaplayacak şekilde,üzerine yapılan muhallebi dökülür soğumaya bırakılır

Krem Şanti yapılır dolaba konulur soğuyana kadar bekler

Soğuyan muhallebinin üzerine ince bir tabaka olarak krem şanti sürülür düzgün bir şekilde üstüne çekilmiş ceviz konur en az 5 saat mümkünse 1 gece bekler Dilimleyip rulolar yapılarak servis yapılır

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
keserken dikkatli olmalı muhallebi dağıtılmamalıdır
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt